byggtrenderboliginterior
P. 1

BYGG trender BOLIG interiør 3 Skifter til trelags glass i vinduene
 Bladet Vesterålen Torsdag 26. mars 2020
 ØKSNES: Stig Han- sen ved Montér på Myre er ikke i tvil om at det lønner seg å skifte til tre-lags glass når en må skifte vinduer. – På nybygg er det et krav, sier han.
Trond K. Johansen
trond@blv.no
Hågen Renø ved samme bedrift sier til Bladet Vesterålen at de nye forskriftene, TEK-17, krever at det skal monteres tre-lags glass når det bygges nytt. Da skal også vinduene monteres minimum fem centimeter inn i veggen for å unngå rim på det ytterste glasset.
– Dette gjelder ikke ved reno- vering av eldre hus, men det er ingen ulempe å skifte over til trelags, sier han. Prisforskjellen mellom to- og tre-lags glass er ubetydelig.
Tidligere var det en del som opplevde at det ytterste av de tre glassene ble rimfrosset når det ble skikkelig kaldt. Dette skjedde fordi varmen fra innsi- den av vinduet ikke rakk ut til det ytterste av de tre glassene i vinduet. Nå er det kommet krav om at vinduet ikke skal monte- res ytterst i veggen, men mini-
VINDU: Stig Hansen er ikke i tvil om at det lønner seg å gå for 3-lags når en bytter. Prisforskjellen er marginal fra 2-lags til 3-lags.
FOTO: Trond K. Johansen
  mum fem centimeter inn i veg- gen nettopp for å unngå dette.
De nye vinduene som leveres, ofte med aluminiumbeskyttel-
se på yttersida, har en levetid på 40 år og en garantitid på 20 år for tre og en levetid på 60 år og garanti på 30 år for alumi-
nium. Trevirket som brukes i vinduer nå er furu med stor an- del kjerneved som er vakuum- impregnert og derfor langt mer
holdbart enn tidligere. Når det i tillegg blir kledd med alumi- nium på utsiden, vil trevirket være ekstra godt beskyttet.
 Reno-Vest gjør koronatiltak
Ikke kom på gjenvinningsstasjonen om det ikke er helt nødvendig
Renovasjon er en samfunnskritisk tjeneste som må fungere, og det er viktig at renovatører og driftspersonell på våre gjenvinningsstasjoner holder seg friske.
Unngå gjenvinningsstasjonen:
Våre gjenvinningsstasjoner er åpne men for å hindre smittespredning må vi oppfordre til at færrest mulig tar turen innom. Folk som er satt i karantene er IKKE velkommen innom!
Vi ber folk om å oppbevare avfall som normalt skal leveres til gjenvinningsstasjoner, i egen bolig inntil forholdene normaliseres.
Avfallet blir hentet som normalt:
Innhenting av avfall går som normalt, men det kan være at vi henter avfallet på et senere tidspunkt enn vanlig på tømmedagen. La derfor avfallsbeholderen stå ved vei til tjenesten er utført. Last ned App’en Min Renovasjon for å finne din tømmedag. Info om App finner du på www.reno-vest.no
Vi tilbyr utleie av containere:
Har du behov for å bli kvitt avfall kan du leie container, ta kontakt på 76 11 29 00 eller epost: bedrift@reno-vest.no
  E-post: post@reno-vest.no / www.reno-vest.no / facebook.com/Reno.Vest Topp innsats for miljøet!

   1   2   3   4   5