Page 8 - byggtrenderboliginterior
P. 8

10 BYGG trender BOLIG interiør
Torsdag 26. mars 2020 Bladet Vesterålen
 Lever ut hytte-
drømmen i Eidsfjord
 HADSEL: – Nærhet til naturen og havet var viktig da Glenn Müller og Kathrine Steffensen skulle bygge seg hytte. Drømmeplassen fant de på ute i Eidsfjorden, nær- mere bestemt på Moen.
Roger Vagle
roger@blv.no
1. desember 2019 sto hytta klar. Etter en nærmest knirkefri byggeperiode, kunne paret flytte inn og feire jul i den nye hytta, som ligger idyllisk plas- sert i terrenget, med vakre Eidsfjorden som nærmeste na- bo.
– Vi ønsket oss ei hytte med nærhet til naturen, og med fle- re bruksområder. Her har vi alt samlet. Vi er mye ute på havet, og nærområdet frister til man- ge turer i skog og fjell. I tillegg er vi velsignet med ei praktfull utsikt over fjorden. Det er også viktig at det ikke er for langt unna heimen på Sortland, sier Müller. Hytta har en grunn- flate på 70 kvadratmeter, og er svært arealeffektiv. Fordelt på to etasjer har de 100 kvadrat å boltre seg på, og det er greit å ha når man drar med seg un- gene på hyttetur. Stue, kjøkken, gang, loftstue og alle soverom er beiset i den samme lune far- gen, værbitt.
– Vi tok all beisinga som egeninnsats. Mer enn 5.000 meter kledning, pluss alt list- verk, skulle beises. Når vi først tok turen brukte vi mange ti- mer med rull og pensel, men logistikkproblemene meldte seg raskt, så vi måtte finne kre- ative løsninger for å få de fer- digbeisa bordene satt til tørk for å kunne jobbe på en effektiv måte, sier Müller.
– Interiørmessig har vi for- søkt å få en gjennomført stil. Vi ønsket et moderne utrykk, og det synes vi at vi har lyktes med. Hytta har alle fasiliteter, men det viktigste for oss har hele tiden vært å innrede hytta slik at det var koselig og per- sonlig her. Et annet ønske var store vinduer som gikk fra gulv til tak. På den måten får vi best utnyttelse av utsikten. Vi kom- mer til å tilbringe mye tid her, så det er viktig at vi trives når vi tar turen hit, sier Steffensen.
– Her har vi funnet vår rekre- asjonsplass. Her kan vi være både ute og inne, nyte naturen og den flotte utsikten. Og så er det jo slik at når det er skodde på Sortland, så kan vi enkelt rømme hit, sier paret, som nå gleder seg til å feire påske i egen, ny hytte.
NY HYTTE: Ny hytte med praktfull utsikt. Glenn Müller og Kathrine Steffensen gleder seg til å tilbringe mange helger i vannkanten til Eidsfjorden FOTO: Roger Vagle
    HYTTE: Hyttefasaden bærer preg av store vinduer som gjør det lett å se utover fjorden. FOTO: ROGER VAGLE
REKREASJON: Hytta skal brukes til flotte naturopplevelser og rekrea- sjon. FOTO: ROGER VAGLE
   6   7   8   9   10