Page 10 - byggtrenderboliginterior
P. 10

12 BYGG trender BOLIG interiør
Torsdag 26. mars 2020 Bladet Vesterålen
     SOVEROM: Boligen har hele fire soverom. I ett av dem har farmors kurvstol fått plass i hjørnet.
MALERISK UTSIKT: Maleriet, som er laget av Elin Rindahl Steiro, blir nesten som et ekstra vindu i stua, synes Ingrid Gullvik.
OVN: Både to- og firbeinte trives i den splitter nye boligen. Ingrid Gullvik har valgt ut den spesielle vedovnen som gir god varme.
Luftig og personlig på Selnes
 SORTLAND: Ingrid Gullvik hadde trålet boligmarkedet ei stund, da hun kom over prosjektet på Selnes. – Jeg falt for denne boligen med én gang, sier hun.
Inger Merete Elven
inger@blv.no
Kanstad Trelast skal føre opp til sammen 18 boenheter på Selnes, nord for Sortland sen- trum. Disse fordeler seg på bå- de tomanns- og firemannsboli- ger og eneboliger. For en må- neds tid siden var Ingrid Gull- vik den første som flyttet inn, i den første tomannsboligen som sto ferdig i det nye feltet.
– Jeg jobber på Gullviks Fysi- kalske Institutt rett over veien, og la merke til at det ble stor ak- tivitet med gravemaskiner på marka her, forteller hun.
Hun undersøkte litt, og fant ut at Kanstad Trelast var i gang med et nytt byggefelt. Etter kun én samtale med Remi Hansen, bedriftens salgsleder i Vesterålen, hadde Gullvik re- servert den første boligen i før- ste byggetrinn.
Da hadde hun allerede brukt en del tid på å finne et nytt sted å bo. Hun følte seg ikke moden for «betongkolossene» inne i sentrum, forteller hun – hvor det dessuten ikke var så prak- tisk å ha hund.
Malerisk utsikt
– Jeg falt for dette prosjektet med én gang. Jeg liker at dette blir et tun med boliger, med gjennomgående likt utseende. Jeg likte arkitekturen. Og så er det ei fantastisk planløsning.
De store vinduene mot sjøen og den luftige høyden under ta- ket, det er et kjempepluss, sy- nes Gullvik. Det største vinduet i stua, som suger utsikten mot Sortlandsundet og fjellene rett inn, kan nesten konkurrere med maleriet ved siden av, sig- nert Elin Rindahl Steiro.
– Dette maleriet blir nesten som et ekstra vindu i denne stua. Utsikten er formidabel, smiler hun.
Tidligere bodde Gullvik i en stor villa i Sigerfjord. Etter hvert minket størrelsen på hus-
standen, og det ble naturlig å skru ned antall kvadratmeter. Nå er det kun henne og hun- den.
– Denne boligen er bare halv- parten så stor som huset jeg bodde i tidligere. Likevel har jeg fire soverom, to bad og to stuer. Så det er nok av rom. Og det er kjekt når barna som stu- derer kommer hjem i feriene. Dessuten har jeg barnebarn som liker å komme hit på over- natting, forteller hun.
Personlig vri
Gullvik har gjort en del endrin- ger i boligen, i forhold til stan- dardutrustningen.
– Det finnes en tilvalgskata- log der man blant annet kan velge fronter på kjøkkeninnred- ningen, ulike varienter på trapp, golv og så videre. Trappa og innerdørene valgte jeg en mørkere farge på, for jeg er ikke så glad i de typiske ferdigmalte, hvite dørene.
Hun har lagt ned ekstra tid og arbeid i å velge ut det lille ekstra. Slik som vedovnen som «henger» ned fra taket i den høye andreetasjen.
– Jeg er nok mer enn middels opptatt av interiør. Og når det gjelder vedovnen, får jeg var- meeffekten av hele det lange ovnsrøret som går oppover.
I andre etasje er det stue og kjøkken i en åpen løsning. Kjøkkeninnredningen er fra Norema, der Gullvik kunne velge mellom ulike fronter.
– Jeg har aldri likt overskap. Men her kunne jeg ikke unngå dem helt, da de var en del av oppsettet og det er kjekt med skapplassen som de utgjør. For å få det slik jeg ville, har jeg mikset to typer innredninger, sier hun, og tilføyer at overska-
TRAPPA: Oppholdsrommene ligger i 2. etasje. Gullvik har valgt en mørk farge på innerdørene, i stedet for den
   KABINER: Boligen har to bad, og begge er ferdige badekabiner som ble løftet på plass tidlig i byggeprosessen.
KJØKKEN: Innredningen er fra Norema, der to ulike varianter er blitt blandet.
standard hvite.
pene snart vil få samme farge som veggen bak.
Stille og rolig
De største møblene ble solgt da hun flyttet ut av villaen i Siger- fjord. Ellers er det hun har av interiør ting og tang hun har hatt med seg gjennom 30 år. Blant annet en gammel kurv- stol etter farmora, som nærmer seg 100 år.
Boligens to bad er enkle, men er blitt til på en litt spesiell må- te.
– Det er badekabiner som var fiks ferdige med fliser, innred- ning, belysning og alt, før de ble løftet på plass. Og alt av rør og elektronikk ligger i ytterveg- gene på kabinen, som gir en trygghet med tanke på lekka- sjer.
Det skal bygges mer i det nye
FOTO: INGER MERETE ELVEN
feltet på Selnes i nærmeste framtid. Snart kommer det fle- re flyttende inn, og Ingrid Gull- vik ser fram til å få naboer.
– Jeg legger ikke særlig mer- ke til byggeaktiviteten, og til tross for at jeg bor nært Vester- ålsgata, er det veldig stille og rolig her. Boligen er godt lydiso- lert, som også er en av de gode kvalitetene med å bo her, sier hun.   8   9   10   11   12