Page 241 - Blokken og Djupfjord
P. 241

  ningene forteller om ekstremt krevende klatring, gradert i van- skelighetsgrad VS (very severe).
Reka ble besteget kvelden og natta 1.–2. juni av A. Howard, J. Cooper, A. Jones og Harold Heald. Rimmon-ruta opp til topps på Reka tok elleve og en halv time under svært vanskelige snø- og isforhold. En kan nesten si at dette var vinterbestigning, da vinte- ren dette året hadde vært uvanlig hard. Fjellene var fremdeles for det meste i vinterdrakt.
Førstebestigning av den midtre Rødtinden (Rødtindveggen), i Blokkendalen av Tony Howard og Harold Heald, er også en av de største klatrebragder utført i Vesterålsfjell.
SKADET UNDER BESTIGNING AV RUTE I BLANKBERGENE Etter klatring av ekstrem rute til toppen av Reka, og sannsynlig førstebestigning av Store Oldertind etter en rute i nordveggen, havnet hele ekspedisjonen så i Innerdalen i Blokken. Sigurd Skjegstad hadde hjulpet dem med båt og hytte. De hadde fått låne Kristian Kristiansens hytte der inne under foten av Rødtindene. Disse dristige engelskmennene vakte selvsagt en betydelig opp-
Rødtindene. Foto: Frank Olsen.
Fra venstre Harold Heald, Anthony Jones og Anthony Howard fra Nord- England på dampskipskaia på Sort- land 1962. Harold Heald gjorde senere denne sommeren en eventyrlig havka- jakktur fra Tromsø til Sortland. (Foto: Arnulf Glad/Bladet Vesterålen)
240
Forrige side: Skiløper i Løbergskaret. Knut Kristiansen gikk på ski fra Blok- ken til Våtvoll for å besøke sin forlove- de Judit Marie Ribe. Fra Blokken på lørdag etter arbeidsdag på skipsverftet, med retur samme vei søndag ettermid- dag. I betraktning av den tids skiut- rustning var nok dette en imponerende sportsprestasjon. Knut og Judit giftet seg i 1943. Foto: Arnulf Glad.   239   240   241   242   243