Page 8 - Preview
P. 8

8
Reginedagan 2023
Mandag 24. juli
11.00 – 14.00
Sommerkafé på Bø menighetshus
«Menighetsklubben» holder til i Bø menighetshus på Vinje. De inviterer til sommerkafé i forbindelse med at skulptør Arne Mæland skal holde et kåseri om kunstprosjekt langs kirkeveien. Salg av gode kaker og kaffe. Velkommen til en trivelig formiddagsstund på kafé!
12.00
«Formet i tanken – hogget i stein! Leken, livet og drømmen!» ved skulptør Arne Mæland.
Skulptøren Arne Mæland (1950) er knyttet til et større prosjekt under kirkejubileet «Bø kirke 200 år». Vi inviterer til en spennende internasjonal kunst- og skulpturfestival som vil finne sted under Reginedagan 2024. Det blir noe for alle Bøfjerdinger så vel som for alle besøkende.
Også i år blir Arne Mæland med under Reginedagan. Vi har invitert han til et kreativt kåseri; «Formet i tanken – hogget i stein! Leken, livet og drømmen!» på menighetshuset. Han har et hav av erfaringer å dele av. Kåseriet ser også fremover mot neste års internasjonale kreative festival i juli 2024. Det er mye å glede seg til!
Sted: Bø menighetshus, Vinje (kart: 15) Arrangør: Bø og Malnes menighet
19.00 – Kystkvinnenes katedral
Inger Unstad er utdannet sivilarkitekt med bakgrunn fra kulturminnevernet. Hun har jobbet som kulturkonsulent i Finnmark fylkeskommune samt drevet eget firma i Varanger med fokus på restaurering av eldre bygninger. I dag bor hun på Vestvågøy, driver eget kunstgalleri og jobber som journalist i en lokalavis.
Hun er opptatt av historier, og de minner som går tapt når bygninger forsvinner. Hun er opptatt av de kulturminnene som går tapt, de som ikke er beskyttet av loven og som derfor kan oppleves som ubetydelige. Hun befatter seg mye med spørsmålet om hva som er søppel og hva som er kulturminner. Hun fremhever at samtaler med mennesker rundt fysisk form som ennå er tilstede, noen ganger er avgjørende for at vi skal beholde fortellingene.
I dette foredraget vil hun snakke om klessjåene, vise eksempler og fortelle fra samtaler med de kjerringene som en gang var så heldig å ha sin egen klessjå.
Inngang: kr 100,– (eller kr 150,– for begge foredrag) Sted: Kultursalen (kart: 8)
Arrangør: Bø kunst- og kulturstrøm
Program
      10.00–14.00
Oppstart Fykomfei teaterverksted for barn og unge, 8 til 14 år
Vil du bli kjent med teatrets magiske verden?
I år er det Kristian Winther som kommer til Reginedagan for å
være instruktør for Fykomfei teaterverksted. Mathilde Eidsvik og Nina Ruokojärvi er med-instruktører. Årets forestilling vil selvsagt være basert på ett av Regine Normanns eventyr.
Oppstart er mandag 24. juli kl. 10.00. Så blir det teaterverksted hver dag fra kl. 10.00 til kl. 14.00 til det hele munner ut i en forestilling om ettermiddagen, torsdag 27. juli.
Påmeldingsavgift: kr 300,– inkl. lunsj hver dag og varm mat før forestillingen.
Påmelding: reginedagan@boe.kommune.no eller tlf. 915 14 187
/ 971 04 059. Frist for påmelding: 17. juli (en uke før oppstart). Begrenset antall deltakere.
Sted: Kultursalen (kart: 8)
Arrangør: Fykomfei Teaterkompani og Bø kunst- og kulturstrøm
11.00–13.45
Mini-Kurs «Sank tang og tare»
Er du nysgjerrig på sanking i fjæra? I dag har du muligheten til å bli med på et lærerikt, sosialt og gøy mini-kurs. Peggy tar oss med til fjæra, der vi sanker sammen og lærer mer om de forskjellige tangartene og deres unike smak og næringsstoffer. Du vil få smaksprøver av hjemmelaget mat med ingredienser fra fjæra mot slutten av kurset.
Du kan melde deg på via VIPPS 941 11 555 eller e-post til post@ naturhjerte.no, men det er også mulig å bli med spontant.
Maks antall deltakere: 15 personer
Pris: kr 400,–
Sted: Skagakaia, Skagenveien 55 (kart: 9) Arrangør: Peggy Ellingsen
14.00
Litterær Salong i Café Gamle Posthuset på Skagakaia
Vi inviterer til en uhøytidelig høytidelig Litterær Salong i Café Gamle Posthuset på Skagakaia.
Vi lar oss inspirere av de litterære salongene som ble holdt i Kristiania, og som Regine Normann selv var en viktig del av. I Café Gamle Posthuset tørker vi støv av det fineste porselenet og søker etter stemningen fra tidlig på 1900-tallet. Her blir det høytlesning av egenskrevne tekster og kanskje et utvalg av Regine Normanns fortellinger? Er dette starten på den nye Kristiania-bohemen? Kom for å høre nye spennende stemmer og gamle eventyr!
Deltagerne må gjerne kle seg i høvelige klær - fjonge hatter og elegante kjoler hører med i denne settingen. Velkommen!
Inngang: kr 200,– inkl. kaffe og kaker
Sted: Skagakaia (kart: 9)
Arrangør: Skagakaia og Bø kunst- og kulturstrøm
år, og sett hvordan en ung mann formes av arbeid og slit og blir en ansvarsfull mann med mange verv i kommunen. Han stod i bresjen for mange av utviklingsprosjektene på øya, for eksempel veien,
at det ble oppretta skolestue der ute og at de fikk telefon på et tidlig tidspunkt. Anton var også flink til å synge og ble ofte buden i begravelser for å synge.
Hanne Terese Sjaastad, kulturskolerektor i Bø, er en av deltagerne på dette arrangementet. Hun er tippoldebarnet til Anton og veldig fink til å synge. Hun skal synge både salmer og en skillingsvise.
Julie Therese Sæther, arkeolog og enhetsleder på Bø museum, skal lese fra dagboka. Vi starter med året 1931 og fortsetter til siste side.
Tom Tobiassen, fisker, politiker og oldebarn av Anton, skal supplere med historiske fakta. Vi ønsker alle velkommen til denne siste delen av Anton Ellingsens dagbok.
Inngang: kr 100,– (eller kr 150,– for begge foredrag) Sted: Kultursalen (kart: 8)
Arrangør: Bø kunst- og kulturstrøm
    To foredrag med kafé fra kl. 17.30
18.00 – Dagboka vol. 3
Anton Ellingsen (1871–1946) fra Vågen i Værøya skrev dagbok store deler av livet sitt. Det resulterte i mange bøker med opptegnelser av store og små hendelser gjennom årene. Han ville selv at dagbøkene skulle brukes som en kilde når Værøyas historie skulle bli fortalt.
På de to foregående Reginedagan har vi gått igjennom de tidlige
    6   7   8   9   10