Page 6 - Preview
P. 6

6
Reginedagan 2023
Søndag 23. juli
Program
      11.00–17.00
Markedsdag på Bø Museum
Vårt koselige sommermarked foregår utendørs i museets hage. Her samles et knippe lokale og regionale handverkere som er klare for en trivelig handel. I museumsbutikken selger vi mat, drikke, bøker og leker. Alle museets utstillinger er åpne, og vi har gratis inngang denne dagen.
Du kan også se våre nye sommerutstillinger «Vår kamp», om arbeiderbevegelsen i Vesterålen, og maleriutstillingen «Kystkvinnenes katedral» av Inger Helen Unstad.
Det er flere arrangementer på museet denne dagen. Kl. 12.00 er det eventyrstund ved Friluftsgalleriet, kl. 14.00 er det foredrag om tang og tare og kl. 15.00 er det biografitime om Regine Normann. Se egne omtaler.
Ønsker du å delta på markedet med egen bod, send en e-post til bo.museum@museumnord.no.
Sted: Bø Museum (kart: 6) Arrangør: Bø museum
12.00–15.00 Kul-tur i Hovden
Hovden har mye historie, helt siden jernalderen har det bodd folk her ute. Vi tar deg med på en tur rundt i bygda. Samtidig prøver vi å male et bilde av dette stedet og folkene som har levd her, gjennom fortellinger fra både langt tilbake og ganske nært. Vi skal innom tidlig middelalder (vikingtida), fesken, væreieran, industrialiseringa, avfolkinga og dagen i dag. Vi treffer folket og hendingene her ute. Vi bruker ca. to timer på turen og den passer nesten for alle. Oppmøte ved Samfunnshuset.
Pris: kr 50,–
Sted: Hovden (kart: 1) Arrangør: Hovden grendelag
12.00
Eventyrstund på Friluftsgalleriet
Med Heidi Kristina Johansen. Kom og bli med på eventyrstund! La deg bli ført inn i eventyrenes verden av Heidi Kristina Johansen, som forteller og framfører et eventyr av Regine Normann. Dette passer for barn i alle aldre. Vi blir ute hvis sommerværet er bra, og inne på museet hvis det passer best.
Og først skal vi synge om Trollet i Senja. Heidi Kristina Johansen er fra Bø i Vesterålen, bosatt i Drøbak. Hun er lærer og liker godt å bruke eventyr og fortellinger i jobben sin. Hun har vært forteller på Reginedagan flere ganger.
Gratis inngang
Sted: Friluftsgalleriet (kart: 6) Arrangør: Stiftelsen Regine Normann
13.00
Åpning av utstillingen «Hus med fargerike minner» – maleri av Inger Unstad
Slik beskriver kunstneren det: Eg maler bilder i akryl på papir
og lerret. Bildene mine har som tema hus, fjell og båter. De er fargesterke, litt naive i utrykket. Bygningskroppene er nordnorske, noen av dem forteller historier fra gjenreisingen av Finnmark. Den gang boligene var som fargerike sukkerbiter, som ble spredd ut over et nedbrent landskap.
Sted: Bø Museum (kart: 6) Arrangør: Bø museum.
Foto: Inga Bendiksen
12.00
Friluftsgudstjeneste på Kalvøya
Kalvøya er ei lita øy utenfor Haugsnes i Jørnfjorden. I boka «Det gråner mot høst» skriver Regine Normann om Kalvøya og kirkegården der. Her på denne kirkegården skal vi feire gudstjeneste. Prest er Eivind Bjørnar Hetlevik. Det blir opplesing av «Regine-tekst» om kirkegården på Kalvøya.
Bø og Malnes menighet serverer kirkekaffe. Båtskyss fra flytekaia på Haugsnes fra kl. 11.00.
Velkommen til friluftsgudstjeneste på Kalvøya!
Sted: Kalvøya (kart: 12) Arrangør: Bø og Malnes menighet
     14.00 –14.45
«Fjæra er vårt største spiskammers»
Foredrag om tang og tare av Peggy Ellingsen. «Vi har alt vi trenger i naturen, vi trenger bare å se det. Alle kan gå ned å hente maten sin, like naturlig som vi plukker blåbær.» Peggy henter frem nedarvet og glemt kunnskap fra tidligere generasjoner. Hun gir oss et inspirerende innblikk i hennes ville kjøkken, hvordan tang og tare renser kroppen og gir all den næring kroppens celler trenger.
Festivaltilbud: Peggy har utviklet online-kurset «Mitt ville kjøkken». Under Reginedagan får du en eksklusiv festivalrabatt. Kjøper du online-kurset i løpet av denne uka, betaler du kun kr 2.100,– (vanlig pris kr 4444,–). Mer info: https://www.naturhjerte.no/
Sted: Bø Museum (kart: 6) Arrangør: Peggy Ellingsen
   17.00
Offisiell åpning av Reginedagan 2023
Årets festival har temaet «Kvinnfolk» og vi slår an tonen med gode ord og sang og musikk. Heidi Solvang holder prolog, og Camilla Vikan synger. Så blir det allsidig popmusikk med en spennende vri framført av Rich.e og gjengen. Fylkesråd for kultur, klima og miljø, Christian Torset, foretar den offisielle åpningen av Reginedagan 2023.
Sted: Friluftsgalleriet (kart: 6) Arrangør: Bø kunst- og kulturstrøm

   4   5   6   7   8