Page 7 - Preview
P. 7

 Reginedagan 2023
Program Søndag 23. juli
7
  15.30
Biografitime om Regine Normann
Med Liv Helene Willumsen. Bli kjent med personen og forfatteren Regine Normann. Reginedagan er inspirert av hennes liv og forfatterskap, og nå får du et innblikk i den virkelige personen gjennom et foredrag av Liv Helene Willumsen.
Liv Helene Willumsen er professor emerita i historie ved Universitetet i Tromsø, Norges arktiske universitet. Hun har skrevet biografien om Regine Normann; «Havmannens datter. Regine Normann – et livsløp» (Aschehoug forlag, 1997) Denne biografien er publisert på engelsk i 2023.
Regine Normann (1867–1939) fra Bø i Vesterålen var den
første kvinnelige forfatter fra Nord-Norge som ble del av norsk litteraturhistorie. Hennes liv var omskiftelig og spennende. Hun klarte med stort pågangsmot å møte motgang og utfordringer, slik at hun på slutten av sitt liv kunne se tilbake på et forfatterskap på atten bøker og et langt virke som lærer.
Regine Normann bodde mesteparten av sitt voksne liv i hovedstaden. Hennes vei fra Vesterålen til hovedstaden og tilbake til Nord-Norge igjen, er et vitnesbyrd om en meget sterk kvinne og en stor forteller.
Gratis inngang
Sted: Bø Museum (kart: 6)
Arrangør: Stiftelsen Regine Normann.
21.00
Sanger mot midnatt– Konsert med Minimum3
I forbindelse med Reginedagan 2023 inviterer ALO Produksjoner as til stemningsfull og variert konsert med Minimum3, med temaet sanger mot midnatt.
Slik som sola og lyset gir liv og energi til alt liv, har vi her i nord lært oss å sette pris på lyset, og den magiske midnattssolen.
I en urolig tid trenger vi å minne hverandre på lyset, som er sterkere enn mørket, og som gir liv og håp.
Gjennom kjente og tradisjonelle sanger, og sanger med tankevekkende innhold, vil Minimum3, i ord og toner, bidra til å skape lys og varme.
Minimum3 består av Brith Unni Willumsen (vokal), Trond Robertsen (vokal), Bjørn Magne Willumsen (vokal), Tormod Johannessen (vokal og gitar), Kåre Gunnar Marthinsen (gitar/sologitar), Svein Willy Andersen (piano) og Øystein Ingvaldsen (bass mm)
Sammen presenterer vi en vakker konsert og et repertoar bygget på varme, til ettertanke og håp. Velkommen!
Billettpris: kr 250,–
Sted: Malnes kirke (kart: 3) Arrangør: ALO produksjoner as
   Følg Reginedagan facebook.com/Reginedagan
    Thermo Transit Norge AS sponser Reginedagan 2023


   5   6   7   8   9