Page 14 - Preview
P. 14

14
Reginedagan 2023
Program Torsdag 27. juli
11.00
Familietur til Sinahula
I dag skal vi gjøre som Regine Normann også gjorde – gå til Sinahula. Hula har fått navn etter Serine Regine, som hun var døpt, fordi hun brukte å være i denne hula. Hun tok med unger dit og fortalte eventyr for dem. Og sånn blir det i dag også. Gøril Karlsen skal fortelle eventyret «Prinsessa som gikk til jordens hjerte». Og det eventyret har Regine Normann diktet. Kanskje var det akkurat det hun fortalte for ungan i Sinahula da hun var der for over 100 år siden.
Gøril Karlsen og Inga Bendiksen er turledere og Andrew James Rabbitt akkompagnerer med sitt fløytespill. Turen er et samarbeid med Vesterålen turlag.
Stien opp til hula kan være våt. Det anbefales passende fottøy samt klær etter forholdene, gjerne også et mykt sitteunderlag. Turen tar rundt 30 minutter i et rolig tempo avpasset hver enkelt. Det er ikke anledning til å ta med hunder inn i hula.
Billetter: kr 50,–. Gratis for de som er under 18 år
Oppmøte der stien starter. Parkering et stykke bortenfor – utenfor lite, rødt hus ved Bulistranda (kart: 2)
Arrangør: Vesterålen Turlag og Bø kunst- og kulturstrøm
            18.00
Et annerledes Arktis? Hanna Resvoll-Holmsens blikk på Svalbard. Foredrag ved Anka Ryall
Boka Polare kvinner (2022) bryter med det mannsdominerte perspektivet i norsk polarhistorie og retter søkelyset mot dem som på grunn av sitt kjønn befinner seg i blindfeltet for den dominerende historien – noen av de mange kvinnene som deltok i polare aktiviteter
utover på 1900-tallet.
Én av dem er Norges første kvinnelige polarforsker, Hanna
Resvoll-Holmsen (1873–1943). Hun gjorde feltarbeid på Spitsbergen somrene 1907 og 1908. Selv om hun aldri dro tilbake, fortsatte
hun å formidle arktisk planteliv. Hun ble en tidlig og tydelig aktør i den innledende fasen av kampen for naturmangfold på Svalbard. I skriftene hennes fikk polarplantene en stemme.
Inngang: kr 100,–. Gratis for de som er under 18 å Sted Bø bibliotek (kart: 7)
Arrangør: Bø bibliotek og Bø kunst- og kulturstrøm
19.00
Det norske skatteparadiset
Om du ikke fikk med deg gårdagens urpremiere, får du sjansen i kveld. Filmen følger et utvalg av Bøfjerdinger gjennom to år som Norges første skatteparadis.
Billettpris: kr 100,–
Sted: Bøhallen kino (kart: 8) Arrangør: Bøhallen kino
Foto Rune Jensen
13.00
Regine Normanns liv på Eidet
Inga Eide Bendiksen forteller om Regine Normanns liv på Leite og i Malnes kirke, knyttet til den gamle altertavla, klokkene og sølvskrinet.
Oppmøte ved Malnes kirke (kart: 3) Arrangør: Bø og Malnes menighet
16.00
Fykomfei forestilling: Den snartenkte kjerringa
Årets Fykomfei forestilling er resultatet av fire dagers intens jobbing. Sammen med instruktør Kristian Winther og hans medhjelpere, har en flittig gjeng barn og unge satt alle kluter til for å dramatisere eventyret «Den snartenkte kjerringa» av Regine Normann.
Dette er historien om ei snartenkt kjerring som bruker sin kjappe tankegang til å hanskes med både tyver og en tungnem og lat gubbe. Så snarrådig er hun at hun klarer å overrumple noen røvere, ikke bare en gang, men hele tre ganger. Hun får røverne til å grave dem en åker, bli kløpet av krabber og angrepet av veps. Og jommen klarer hun ikke også å få en stilling hos selve kongen til den late gubben sin. Førr ei dame!
Det blir kafé fra kl. 15.00
Billetter: kr 150,–. Gratis for de som er under 18 år
Sted: Kultursalen (kart: 8)
Arrangør: Fykomfei Teaterkompani og Bø kunst- og kulturstrøm
21.00
Natt-tur til Nattmålstind
Vi går samlet fra Damperiet i Straumsjøen. Alle får med seg litt drikke/snacks fra Damperiet. Loddtrekning på toppen med fine premier.
Billettpris: kr 100,–
Sted: Straumsjøen
Arrangør: Damperiet (kart: 17)   12   13   14   15   16