Page 13 - Preview
P. 13

Reginedagan 2023
Program Onsdag 26. juli
19.00
Det norske skatteparadiset
Denne dokumentarfilmen handler om Bø i Vesterålen og innbyggerne som bor der. Befolkningsnedgangen er en stor trussel for fremtiden til kommunen, og i håp om å få til flere arbeidsplasser og dermed flere innbyggere, vedtar politikerne å senke formuesskatten. Det får stor nasjonal oppmerksomhet, men hva tenker de lokale om det? Vil det true det sterke samholdet deres, og splitte dem? Eller blir det deres redning? Filmen følger et utvalg av Bøfjerdinger gjennom to år som Norges første skatteparadis.
Filmen skal vises på NRK i august, men under Reginedagan vil det bli urpremiere av filmen i Bøhallen kino
Billettpris: kr 100,–
Sted: Bøhallen kino (kart: 8)
Arrangør: Hulias Film, Bø kommune og Bøhallen kino
23.00
Midnattstur til Sinahula
Idet kvelden stunder mot natt starter vi på en av Reginedagans mest tradisjonelle aktiviteter, nemlig Midnattsturen til Sinahula. Dette er en tur som passer for de fleste, og det tar kun en liten halvtime å nå fram til denne hula som Regine Normann har gjort så kjent. Etter sigende gjemte hun manuskriptet til sin første roman her.
Guide på turen blir vår festivalsjef, selveste Tom Tobiassen. Dukk ned i hula, inn i fjellet, i dag gjort lett tilgjengelig via ei solid og trygg trapp.
I skinnet fra blafrende lys og skinnende lykter kan du lytte til Øksnes’ store forteller, Hilde Hansen, og Hanne Sjåstad vil fortette stemningen med sin vakre sangstemme. Atmosfæren blir alltid magisk, ja, nærmest trolsk som seg hør og bør når vi minnes Norges fremste eventyrforfatter.
Ta gjerne med drikke og noe godt å bite i. Husk å kle deg etter forholdene, spesielt fottøyet. Vi anbefaler ikke å ta med hund da den ikke kan tas inn i hula.
Billetter: kr 100,–. Gratis for de som er under 18 år
Oppmøte der stien starter. Parkering et stykke bortenfor – utenfor lite, rødt hus ved Bulistranda (kart: 2) Arrangør: Bø kunst- og kulturstrøm
13
     ARRANGEMENT UNDER
 Årets Torgdagan
Fredag 28. og lørdag 29. juli:
Vi serverer grillmat, finnbiffgryte, fiskesuppe og vårres Grill/Diner-meny kl. 12.00–20.00
Kjøkkenet inne stenger kl. 22.00.
Black og Kvit
i teltet utenfor Bromles. Servering av øl/vin. Cc 150,-.
Kl. 22.00–01.00 spiller
 Bromles kiosk & grill/diner – en familiedrevet bedrift siden 2015
   Bø kommune støtter Reginedagan 2023   11   12   13   14   15