Page 142 - Blokken og Djupfjord
P. 142

Ragnhild Glad og Peter Hansen sammen med sine syv barn. Fra venstre bak: Peter jr. Arne, Ann, Noel, Jacque- line, David. Sittende fra venstre: Rolf, Ragnhild, Peter og Roald. Bildet er tatt tre uker før Roald døde.
 RAGNHILD GLAD GIFTER SEG MED PETER HANSEN FRA BROKLØYS
I 1926 reiser Ernas søster, Ragnhild, også til USA. Hun giftet seg med Peter Glad Hansen fra Brokløys. De bosetter seg i nærheten av Erna og Erling Nedreberg.
Familien Glad Hansen kjøper også en landeiendom. Etter nordnorsk tradisjon styrer Ragnhild hus og heim, og steller gårds- drifta. Men gården er ikke stor nok til at den store familien kan leve av jorda alene.
Peter er en dyktig håndverker og skaffer seg arbeid i en treva- refabrikk. Her blir han etter hvert formann. Etter en del år star- ter Peter sammen med to av sønnene, en vindu- og dørfabrikk. De driver godt i mange år. Peter Hansen var ikke bare en dyktig håndverker, men også en god salgsmann.
En sønn av Ragnhild og Peter, Arne, forteller litt om hvilke typer oppdrag og kunder familiebedriften hadde. De produserte inngangsdører for Robert H. Jackson Elementary School i Frews- burg og dører for badehusene til Jones Beach State Park. Badehu- sene står ved sørstrendene på Long Island. De leverte også inn- gangsdører til forskjellige bygninger for State University New York ved Oneonta. Arne Jørgen Hansen er pensjonert ingeniør. Han er i dag en aktiv naturfotograf og billedkunstner, og har fått bildene sine fremvist i kunstgallerier.
Peter og Ragnhild får åtte barn. Den eldste Roald, døde i 1982. Neste barn fikk navnet Rolf. Også han er død. Tredje barnet ble ei
141   140   141   142   143   144