Page 10 - Sommeravisa 2022
P. 10

10 SOMMERAVISA
Torsdag 16. juni 2022
Bladet Vesterålen
  THE WHALE: Går alt etter planen, åpner The Whale dørene i 2025. Foto: Innsendt
Måtind har de seneste årene tiltrukket seg enorm interesse fra både fastboende og turister, men også andre fjelltop- per i kommunen gir et majestetisk overblikk over den spektakulære nordnorske naturen.
Fantastiske Vesterålen
Ilmoni er klar på at hele Vesterålen må oppleves. Selv tilbrakte hun flere år på Stø i Øksnes – hvor det også er kvalsafari.
–Jegvarderifireår,og det var ei fantastisk tid. Det er så mange nydelige plasser i området. Jeg rakk aldri å oppleve alt, sier hun.
– Folk som kommer til Vesterålen bør gjøre et stopp hos Visit Vesterålen på Sortland. Der har de oversikt over alle perlene i regionen. Hurtigrute- museet på Stokmarknes, for eksempel. Vakre Nyk- sund – og Bø. Øksnes Vestbygd. Det er så masse å se og oppleve, sier Ilmo- ni. Avslutningsvis har hun ei oppfordring til alle som bor i Vesterålen:
– Det har alltid forbau- set meg at så få vesterål- inger oppsøker opplevel- ser i egen region. Spesielt kvalsafari. Det er røft, kaldt og bølger på havet, men det er også helt spe- sielt. Noe folk reiser fra hele verden for å oppleve. Stillheten når kvalen dukker opp, stunda man får dele med disse mekti- ge skapningene, er helt magisk.
FARGESPILL: Kveldsturer på kvalsafari er svært populære. Sporløft som dette er bare
   HJERTELIG VELKOMMEN TIL
KULTUR- HOTELLET
i hjertet av Lofoten og Vesterålen
    SORTLAND HOTELL Vesterålsgata 59, 8400 Sortland +47 76 10 84 00 www.sortlandhotell.no post@sortlandhotell.no
magisk.
FOTO: Innsendt
 SPEKTAKULÆRT: Camilla Ilmoni ved The Whale-tomta på Andenes. Foto: Fredrik Sørensen

   8   9   10   11   12