Page 6 - Reginedagan-2022
P. 6

Program   Søndag 24. juli
     11.00–15.00:
Sommeråpent på Gimstad Gård
Hele fire år har gått siden forrige gang vi arrangerte «Sommeråpent», så nå gleder vi oss stort. Ta med barn, besteforeldre og venner og tilbring dagen her hos oss i rolige omgivelser.
Gårdens egne lokalproduserte produkter kan kjøpes. Kvitost, brunost, smør og gomme. I tillegg blir det grillmat, rømmegrøt, kaffe, vafler, leskedrikk, is og kaker å få kjøpt. Konkurranser vil det også bli. Melkespannholding og en quiz-sti for store og små. I tillegg vil det bli litt musikalsk underholdning.
Dyr hører selvsagt med på en gård, og vi viser frem kyr, okser og kalver. Rabben Gård kommer fra Holmstaddalen med søte små kyllinger.
Vi ønsker alle hjertelig velkommen. Hilsen oss på Gimstad Gård
Entré
12.00:
Friluftsgudstjeneste på Kalvøya
Kalvøya er ei lita øy utenfor Haugsnes i Jørnfjorden. I boka «Det gråner mot høst» skriver Regine Normann om Kalvøya og kirkegården der. Her på denne kirkegården skal vi feire gudstjeneste. Prest er Eivind Bjørnar Hetlevik. Det blir opplesing av «Regine-tekst» om kirkegården på Kalvøya. Bø og Malnes menighet serverer kirkekaffe.
Båtskyss fra flytekaia på Haugsnes fra kl. 11.00. Velkommen til å høre Guds ord på Kalvøya!
Arrangør: Bø og Malnes Menighet og Bø kunst- og kulturstrømkomité
17.00:
Offisiell åpning av Reginedagan 2022
11.00–17.00
Markedsdag på Bø Museum
Markedet var en viktig møteplass før i tiden. Å dra på marked til Stokmarknes var et av årets høydepunkt. Her kunne man treffe på alt fra sverdslukere til spåkoner, og man kunne møte nye og gamle venner.
Så kunne man handle unike varer hos lokale handverkere og produsenter, og det er det dere kan gjøre hos oss. Blant annet kan dere kjøpe coleus-stiklinger hos Simen og Magnus (se @plante. pappa på Instagram). Etterpå kan dere spille kubb og boccia, mens dere spiser is og drikker kaffe. Det er også gratis inngang på museet, så nyt høve.
Den gamle lensmannsgården Parkvoll er en staselig sveitservilla fra 1907, og her er det mange flotte gjenstander som forteller om livet i gamle dager i Bø. Forfatteren Regine Normann (1867-1939) er den fremste representanten for Bø slik det var før i tiden.
Stiftelsen Regine Normann skal ha eventyrstund kl. 13 og biografitime kl. 16. Den offisielle åpninga av Reginedagan 2022 starter kl. 17 (se egne omtaler).
Velkommen til en innholdsrik dag sammen med oss på Bø Museum.
Arrangør: Bø museum
13:00:
Eventyrstund med Regine Normanns eventyr
Kom og bli med på eventyrfortelling! Regine Normann er en eventyrforfatter som mente det var viktig for barn å høre eventyr. Hun ville gi barn håp og glede gjennom fortellinger. Det mener
vi også, vi gjør som Regine og forteller eventyr til små og store. Fortellerne er Heidi Kristina Johansen og Harald Steffensen. Gøril Karlsen ønsker velkommen. Vi gir deg ei koselig og eventyrlig stund og vi starter med en sang om et troll! Passer for barn i alle aldre. Gratis inngang
Sted: Friluftsgalleriet
Arrangør: Stiftelsen Regine Normann
12.00 –15.00:
Topptur til Malnesberget
Fiskeværet Hovden ligger ved foten av Malnesberget, 529 moh. Turen tar 3-4 timer, er middels krevende og går for det meste på opptråkka sti. Flott utsikt hele veien og på toppen skuer man utover både Bø, Øksnes og Hadsel.
Pakk i sekken: Kamera, vindjakke, ekstra genser, sitteunderlag, matpakke og godt med drikke. Tåke = ingen tur, og husk; gode (fjell)sko. Deltakeravgift kr 100,-/pers. betales på stedet. Avgang kl. 12 fra Hovden samfunnshus. God tur!
Arrangør: Hovden Grendelag
      16.00:
Biografitime om Regine Normann på Bø museum
Biografitimen er ved Liv Helene Willumsen. Hun har skrevet biografien Havmannens datter om Regine Normann og hun gir oss i dag mulighet til å bli litt bedre kjent med forfatteren og mennesket Regine Normann.
Gratis inngang
Sted: Bø museum
Arrangør: Stiftelsen Regine Normann
  Årets festival har temaet «Hus» og noen av arrangementene vil være preget av det.
Under åpninga blir det musikalske innslag ved Stina Mari Kristiansen og Andreas Andersen. I tillegg vil Moddi komme på scenen for å kaste glans over arrangementet.
Håvard Bergseng Rødsand foretar den offisielle åpninga av Reginedagan 2022
Sted: Friluftsgalleriet
Arrangør: Bø kunst- og kulturstrømkomité


   4   5   6   7   8