Page 4 - Reginedagan-2022
P. 4

Program Lørdag 23. juli
 12.00 –16.00: Maritim dag i havna
Fiskekonkurranse med stang fra flytebrygga, for barn inntil 12 år. Kr 50,-/deltaker. Konkurransestart kl. 13, varighet: 1 time.
Alle premieres, med ekstra påskjønnelse for størst fisk.
Fiskekonkurranse med stang fra moloen, for voksne/ungdom over 12år.
Kr 100,-/deltaker. Konkurransestart kl. 13, varighet: 2 timer. Premiering av største fisk, flest antall og total vekt under pubkvelden på samfunnshuset om kvelden.
Marked i Hovden havn med brukskunst og håndtverksprodukter, mat og drikke.
Arrangør: Hovden Grendelag
12.00 –16.00:
Maritim dag på stranda
Sandskulpturkonkurranse på Finnbogsanden, for hele familien, kl. 12–14.
Lag inntil 6 personer, kr 200,-/lag. Påmelding på samfunnshuset i forkant. Kunstneriske dommere og premiering.
Sandvolleyballturnering på Finnbogsanden, for ungdom/voksne, kl. 12–15. Mixlag med 4 personer, innbyttere tillatt, men ikke rene herrelag, kr 200,-/lag. Påmelding på samfunnshuset i forkant. Våre trofaste dommere Ole Petter Bergland og Jonny Fredriksen holder orden i rekkene og blåser i fløytene. Premiering!
Kafé på samfunnshuset – vår uformelle og trivelige møteplass hvor du kan «lense sjarken», slå av en prat med kjentfolk og få i deg varmen, mat og drikke.
Arrangør: Hovden Grendelag
     Lørdag 23. juli og søndag 24. juli Sommer-grilling på Bromles. Se egen annonse.
   17.00:
Avdukning av skulpturen «Rodd fiske» av Christin Løkke
Skulpturen «Rodd Fiske» av Christin Løkke forestiller restene av en båt som er delt i
to. Kunstverket er bygd på fortellingen om kunstnerens bestefar, en sjøsame som lå med sjarken sin i Skjervøy havn i 1954. På natten
fikk en annen båt, M/S Salangen, motortrøbbel i havna, og rente i senk båten bestefaren lå og sov i. Mannskapet overlevde, men båten sank til havets bunn.
Skulpturen er sju meter lang og bygd i cortensstål. Den har et grovt og rustikt uttrykk, med rustne og slitte overflater, som påvirket av vær og vind. Den åpner for undring og refleksjon, samtidig som den forteller en sterk historie med tilknytning til kommunen. Tittelen «Rodd fiske» er i fortid: de som har rodd på havet, de som aldri kom tilbake, og det harde fiskerlivet med åpen båt. Skulpturen gir i så måte heder og ære til et fiskerliv generasjoner tilbake i tid.
Hjertelig velkommen på åpning!
Sted: Friluftsgalleriet Arrangør: Bø kommune   2   3   4   5   6