Page 8 - Reginedagan-2022
P. 8

Program   Mandag 25. juli
     10.00–14.00:
Oppstart Fykomfei teaterverksted for unge, 8 til 14 år
Har du en skuespiller i magen? Liker du eventyr, eller har du lyst til å lære mer om teater?
Det er Iso Porovic, sceneinstruktør i Vesterålen, som kommer til Reginedagan for å være instruktør for Fykomfei teaterverksted. Mathilde Eidsvik er med-instruktør.
Oppstart er mandag 25. juli kl. 10.00. Så blir det
teaterverksted fra 10.00 til 14.00 hver dag til det hele munner ut i en forestilling om ettermiddagen, torsdag 28. juli. I år tar vi for oss eventyret om Per Greve og Lise Rosenkinn som første gang ble utgitt i 1925.
Begrenset antall deltakere. Påmeldingsavgift: 300 kr, inkl. lunsj hver dag og varm mat før forestillingen.
Påmelding: reginedagan@boe.kommune.no eller tlf. 971 04 059/ 915 14 187. Frist for påmelding: 18. juli (en uke før oppstart).
Sted: Kultursalen
Arrangør: Fykomfei Teaterkompani og Bø kunst- og kulturstrømkomité
13.00:
«Huskestue» UL Nybrott på Klaksjorda
Kom og bli med på «Huskestue» i det gamle, ærverdige ungdomshuset på Klaksjorda! Fortelleren Harald Steffensen vil servere noe av stedets historie, Regine Normanns tilknytning til Klaksjorda, samt husets meget spesielle tilblivelse. Men ikke bare det, under ledelse og inspirasjon av ingen ringere enn sangeren Sigrid Randers-Pehrson og organist Olga Anita Seljeseth kan du bli med å synge noen av de gamle sangskattene som sto i Skolens sangbok av Mads Berg. Vi får også innslag av joik med Willjar Rubach.
Harald Steffensen er født og oppvokst på Klaksjorda, bosatt i Bø, og er kjent som en god forteller med mye lokalkunnskap.
Sigrid Randers-Pehrson er fra Øksnes. Hun er sanger og har fordypet seg i Nord-Norsk folkemusikk. Hun studerte ved Høyskolen i Telemark og Ole Bull Akademiet på Voss. Hun jobber mest som aktiv sanger, men dirigerer også kor.
Olga Anita Seljeseth er fra Hadsel og bor i Bø. Hun er organist i Bø og Malnes menighet og pianolærer i Bø Kulturskole. Hun dirigerer også Korforeningen Varden. Hun er kirkemusikkutdannet fra Kirkelig utdanningssenter Nord, Tromsø.
Willjar Rubach er fra Harstad og bor i Bø. Som musiker er han kjent for sin sterke personlighet og bruk av tromme og sin særegne stemme. Musikken er rå og full av kraft. Kafe.
Gratis inngang.
Sted: UL Nybrott på Klaksjorda Arrangør: Bø Kystlag
10.00–14.00:
Oppstart Artist in Residence Vesterålen
Kom til museumsområdet og se kunstnerne i arbeid! Elena Redaelli, Marta Nerhus og Brynhild Slaatto vil være her hver dag fra 10.00 til 14.00 denne uke. Lørdag kl. 14.00 skal skulpturene avdukes og det blir kunstvandring.
Sted: Museumsområdet Arrangør: Bø kommune
12.00–17.00:
Kreativt skriveverksted med Marianne Lovise Strand
Kurset passer for deg som har lyst til å skrive mer, oppdage ditt skriveunivers. Det passer også for deg som har skrevet en del. Kanskje har du skrivesperre og trenger noen igangsettere til kreativ skriving. Du trenger ingen forkunnskaper, bare interesse for å skrive. Antall plasser: 12.
PS. Vi skal være både inne og ute, ta med klær etter vær og en matpakke. Kaffe/te er inkludert i prisen. Ta med noe å skrive på og med, jeg anbefaler definitivt å skrive for hånd!
Påmelding: kaffelatter@gmail.com innen 20. juli 2022.
Pris: Kr 1200,-
Sted: Galleri Hildreland, Straume Arrangør: Marianne Lovise Strand
     16.00:
Visning av Eva Charlotte Nilsens film SMILE og VINKE i Bøhallen kino
SMILE og VINKE er et filmessay fra et fjærelandskap i Vesterålen. En film om hvordan naturen aktiverer våre minner og vår nysgjerrighet.
Kan man si noe om livet ved å portrettere et sted? Kan man forstå mer av seg selv ved å betrakte sine lidenskaper?
På Nordahlstranda i Bø i Vesterålen kan du vasse i timevis og finne skatter. Sjømusen er en slik skatt. Den er magisk og hemmelig, tynnere enn et eggeskall og like sårbar som deg og meg.
I denne filmen blandes flovann og erindringer sammen i fortellingen om livets sårbarhet
og det som blir igjen når noe er borte.
I et univers av vinkende engler og skjeletter,
trer det fram en fortelling om et liv. Nysgjerrigheten ledet til en fransk marinbiolog, til de skjøre og hemmelige sjømusene
og til en far.
Det blir mulighet til en tur på Nordahlstranda etter filmvisninga. Ta med gummistøvler og spade. Det er dessverre ikke langfjære denne uka, så det kan bli vanskelig å grave opp sjømus fordi de lever lengre ut i fjæra. Men Eva vil vise hvordan man kan grave opp de som lever i byen under sanden.
Billetter: 120 kr – tilgjengelig på bohallen.no og ved oppmøte
Arrangør: Eva Charlotte Nilsen   6   7   8   9   10