Page 2 - Reginedagan-2022
P. 2

        Hus – et lite ord som rommer så mye
Temaet for årets Reginedaga er hus. Et lite ord som rommer så mye. Hus er der vi bor og lever, noe vi har bygd som beskytter oss og de vi er glad i. Huset er gjerne et anker og en trygghet. Det kan også være det motsatte.
Ikke bare mennesker har hus. Det fins fjøs til dyra, naust til båtene, stabbur til maten, ildhus og brønnhus. Det fins også sneglehus, insektshotell og dukkehus. Det fins hus i glass og hus i tre, minihus og skyskrapere. Nye hus og gamle hus. Ferdighus og hus der ingenting er ferdig. Noen hus holder på å falle fra hverandre og noen er bare minner. Husene våre er en del av vårt samfunns historie. En gang bodde vi i huler, telt og i gammer. Nå bor vi i leiligheter med innlagt strøm og vann. Det er en selvfølge. Men det er det jo egentlig ikke.
Reginedagan har alltid hatt med seg husan i festivalen. Hvor vi skal være på arrangementene våre er et viktig spørsmål i arbeidet med festivalen. Vi ønsker å bruke hele bygda. Et år hadde vi som mål å ha arrangement i alle samfunnshusene. Vi klarte det, om jeg ikke husker feil. Har du tenkt over hvor mange samfunnshus vi egentlig har i Bø og i Vesterålen? Jeg tror vi må ha flest i landet pr innbygger.
I Bø alene har vi samfunnshus på Steine, Bøstrand, Lokkøya, Klaksjorda, Haugsnes, Kråkberget, Hovden, Nykvåg, Eidet, Haugen og Straume. Hvis jeg glemte noen nå så legger jeg meg like godt flat med en gang.
Samfunnshusene er en fortelling om dugnad, samhold, felleskap, møteplasser og bygda. De er både for fest og begravelse, og har opplevd alle de store følelsene og til og med litt slåssing, selv om det er lite
av det i dag. Samfunnshuset handler mest av alt om vårt behov for å komme sammen.
Se deg rundt! Se på husene. Tenk på de som bor der og har levd i dem. Se på skjønnheten, styggheten,
helheten og brikkene. Så mange minner og så mange liv. Og så mange muligheter.
Noe av det du ser må vi ta vare på for det er en så viktig del av vår fortelling. Noe skal vi bygge nytt og det er en del av vår fremtid. Vi har ikke vært så flinke bestandig til å ta vare på husene. Det er ikke mange
små nordlandshus, torvskjåer, sommerfjøs, ildhus og brønnhus å se. Vi har mistet veldig mye, og det er veldig få gamle brygger og naust igjen hvis vi tenker på hvor viktig det har vært for oss. Jeg er veldig glad i gamle hus og skulle ønske flere ble tatt bedre vare på. Det koster å ta vare på gamle hus både i penger og slit, men kanskje er det verdt det noen ganger.
Under Reginedagan skal vi ha konserter og arrangementer rundt i hele bygda. Vi skal snakke om alle de husene vi er i. Bli med oss på Huskestue på Klaksjorda, på Litterær salong i Cafe gamle posthuset og på konsert på Damperiet. Blir du med oss til Straume på Samfunnshuset, til Hovden og til Haugsnes? La oss fylle husan med folk, fest og fortellinger. Det er det de liker best.
Kine Anette Johnsen Kultur- og næringssjef i Bø
  Festivalkontor på Bø bibliotek:
Her kan du få informasjon om det som skjer under festivalen. Du kan også låne bøker og benytte deg av alle bibliotekets tjenester.
Du kan også kontakte oss på vår festivaltelefon: 971 04 059
og e-post: reginedagan@boe.kommune.no
Følg med på facebook.com/Reginedagan og reginedagan.no
Mandag 25. juli Tirsdag 26. juli Onsdag 27. juli Torsdag 28. juli Fredag 29.juli
Tlf. 76 13 53 97
kl. 10–14 kl. 10–18 kl. 10–18 kl. 10–18 kl. 10–14
Takk til
Reginedagan 2022 vil rette en stor takk til alle hjelpere, frivillige, sponsorer og annonsører for deres viktige bidrag til å få i stand årets festival. Tusen takk alle sammen!
Grafisk utforming/trykk
Bø Kunst- og kulturstrømkomité 2022
Bø kunst- og kulturstrømkomité har i 2022 bestått av
Astrid Andreassen, Ivan Andreassen, Line Benjaminsen,
Elin Celius, Mahilde Eidsvik, Hanne Fredheim, Ole Jonas Johansen, Kine Johnsen, Linda Marthinussen, Anne Karen Næss, Elrid Pedersen, Turid Pedersen, Astrid Ramberg, Hilde Ribe, Anita L. Stormoen, Julie Sæther, Ulla Thoresen, Torgeir Thorsen,
Tom Tobiassen
Festivalsidene for Reginedagan 2022 er designet og satt av Reklamebyrået mål og mening®.
Trykk & distribusjon: K. Nordahls Trykkeri AS/ Bladet Vesterålen.
   1   2   3   4   5