Page 14 - Reginedagan-2022
P. 14

Program
Fredag 29. juli
   10.00:
Pilegrimsvandring langs den gamle kirkeveien over Brekka til Bø kirke
Arrangementet er et samarbeid mellom Bø og Malnes menighet
og Vesterålen turlag, og foregår på selveste Olsok og Regines fødselsdag. Turen starter i Brenna på Steine kl. 10.00 og går over Brekka til Bø kirke. Fokus på Regine Normanns liv, med påfølgende Regine-markering i tilknytning til Bø kirke/Bø prestegård. Ta gjerne med kaffe og noe å bite i og ha på fottøy som tåler fuktighet. Salg av kaffe, saft og vafler i Bø kirke. Passer for hele familien, beregnet varighet ca. 3 timer.
Turleder er Inga Eide Bendiksen
Arrangør: Bø og Malnes menighet
18.00:
Fakta og fiksjon: Hva skjer med Regine Normann når hun blir romanfigur?
Velkommen til høytlesning og samtale! En biografi baserer seg på historiske kilder. Å skrive en biografi er uten tvil noe helt annet enn å skrive en historisk roman. Men hva er egentlig forskjellen? Hvor går grensen? Og hva betyr det for vår forståelse av Regine Normanns livsløp og forfatterskap når dokumenterte fakta blir utsmykket med romanens elementer?
13.00–17.00:
Bø kystlags familiedag
Tradisjonen tro ønsker Bø kystlag velkommen til vår helt spesielle Familiedag. Vi vil ha flere utendørs aktiviteter for barn og voksne, og båtene vil være tilgjengelige for roing, og kanskje seiling. Selvsagt blir det – som alltid – koselig samvær for en god prat og kanskje en skrøne eller to. Der er absolutt muligheter for å lære mer om vår varierte kystkultur. Vi vil også ha en fortellerstund med Bø Museums egen Julie Therese Sæther! Med salg av god mat og drikke er der ingen grunn til å holde seg hjemme. Dermed er alt lagt til rette for ei hyggelig stund med eimen av saltvatn og tjærebredde tradisjonsbåter.
  Gratis inngang
Sted: Bua, Steinesjøen. Arrangør: Bø kystlag
I kveld får vi sjansen til å lytte til en samtale mellom Liv Helene Willumsen som skrev biografien Havmannens datter om Regine Normann, og Dörte Giebel som er i gang med å skrive en historisk roman om den mest kjente forfatterinnen fra Bø. Samtalen blir ledet av Gøril Karlsen, styreleder i Stiftelsen Regine Normann.
Biografen og romanforfatteren skal ikke bare drøfte forholdet mellom de to sjangere, men også gi oss konkrete eksempler ved å lese høyt noen avsnitt både fra biografien og fra romanmanuset. Det er forresten den første og kanskje eneste gang vi får høre utdrag fra manuset før boka kommer ut.
Liv Helene Willumsen (1948) er professor emerita i historie ved UiT Universitetet i Tromsø, Norges arktiske universitet. Hun har to doktorgrader: i historie og i litteratur. Den litterære er om Regine Normanns forfatterskap (2003). Hun er fagrepresentant i styret i Stiftelsen Regine Normann og har skrevet biografien Havmannens datter. Regine Normann – et livsløp (1997).
Dörte Giebel (1970) har mastergrad i tysk litteraturvitenskap. I 1986 og 1988 var hun en av vinnerne av den tyske litteraturprisen «Treffen junger Autor/innen». Etter to tiår i PR-bransjen har hun de
20.00:
Bursdagsfest i Hildreland Fjøsen!
Bli med å feire Regine Normann sin 155-årsdag! Dette blir en fest til hyllest for kunsten.
Du vil møte:
Edvarda Braanaas - Fra Los Angeles via Oslo til Bø i Vesterålen. Hun er kjent for å hedre sterke kvinner og deres personlighet og talent i sin kunst.
Solsoldat, kunstner og eier av Galleri Skrei, Svolvær. På tur gjennom Lofoten kan du ikke unngå å se hans signatur.
Angelica Hardy – en av elevene til Solsoldat og hans prosjekt «Ung kunst» i Lofoten.
Solsoldat, Rune, som i tillegg til å være kunstner, vil i kveld sette stemninga som Dj Skrei.
Baren er åpen fra kl 20.00
Sted: Hildreland Fjøsen, Straume Arrangør: Fabelhuset
siste årene også jobbet som oversetter og bokblogger med fokus på norsk litteratur. I 2020 debuterte hun på norsk med en novelle i antologien «Om å elske». Hun er nå i gang med å skrive en historisk roman om Regine Normann.
Gøril Karlsen (1965) bor i Bø og er lærer ved Sortland videregående skole. Hun er leder for Stiftelsen Regine Normann. Hun er forteller av eventyr og tekster av Regine Normann.
Gratis inngang
Sted: Kaféen på Hotell Regine Arr: Stiftelsen Regine Normann
    Følg Reginedagan
facebook.com/Reginedagan
 


   12   13   14   15   16