Page 251 - Blokken og Djupfjord
P. 251

 kjønn ble fisk satt ut. Noen vann har ikke tilførsel av bekker store nok til at ørreten kan gyte. I slike små vann må et settes ut fisk med jevne mellomrom, ellers blir de fisketomme.
En gang Kåre Glad, Jarle og jeg var på tur ned fra Isvatnene kom vi forbi et vatten hvor bare stor ørret gikk beitende langs land. Oppe på et lite berg slenger Kåre ut markangelen med den lange bambusstanga uten snelle. Tuppen på stanga bøyes med en gang som om den skulle brekke. Resolutt kaster far stanga på vat- net, og den lange stanga dras nå av en storfisk vi ikke hadde sett maken til. Far mener den vil komme mot land etter hvert og Jarle stiller seg i posisjon med kastesluk på boks. Han vil forsøke å få et kast over snøret på fiskestanga.
Etter hvert ville fisken mase seg ut og dermed bli lettere å få til lands. Etter noe tid fikk han fast sluken og kunne forsiktig hale stanga og fisken mot land. Nå stod far klar for å berge fisken opp
Fra venstre: Håkon Pettersen, Jarle Glad og Gudmunn Strøm. Fra fiske i Breitindvatnet 1955. Fangsten er fire 1,5 kilos ørret. I dag er det heller lite fisk å få i det vatnet.
250


   249   250   251   252   253