Page 7 - Vesterålen skreifestival
P. 7
Er du ung og glad i å lage mat av fisk ,har du sjansen til å lære å lage mat av skrei under Vesterålen Skreifestival. AV SVEIN-ARNE NILSEN
Fredag ettermiddag under Skreifestivalen står det nemlig kokkekurs for barn på programmet. Det er kokk og lærer Tommy Hoholm som inviterer barn i alderen 10–14 år på kurs på Alsvåg skole der sk står på menyen. – Dette blir tredje året at det arrangeres kokkekurs for barn under Skreifestivalen. Det har det vist seg å være populært for unge kokker å få være med på. Det jeg kan love er at det blir ere retter av sk og da fortrinnsvis torsk vi kommer til å lage ,sier Hoholm
Liker å lage mat
Dersom interessen er stor nok, legger han opp til å kjøre to grupper med barn som kan få delta på hans kurs. Deltakerne vil få muligheten til å lære hvordan man kan bruke skreien til å lage forskjellig middags- retter. – Det vi har merket oss er at barn liker å lage mat. Da synes de det er spennende å lære nye måter å tilberede sken på. Gjennom kurset vårt tror vi at vi kan oppfylle noen av deres ønsker, sier Hoholm. Det han kan røpe er at blant rettene som er popelære blant de unge, er sh and ships. Det vil bli en av ret- ten de skal lage.
Barn lærer barn
I Øksnes har kulturskolen hatt et tilbud til barn som de kaller «Kul Mat». Det er et undervisningstilbud der elever som liker å lage mat har fått være med. Noen av disse elevene skal være med på kurset og lære andre barn å lage mat. – Dette er inke elever som har lært en del om å lage mat. Disse har tidligere vært med som instruktører og har mye å bidra med,
til andre barn. Vi har erfart at dersom barn kan velge mellom å lage noe av kjøtt eller sk, velger de sk. Derfor tror jeg dette kurset kan bli veldig i bra. I til- legg til å lage middagsretter kommer vi også til å lage
dessert, men hva det er vil vi ikke røpe, sier Hoholm. Han kan love at det blir mye spennende mat som de som deltar å kurset skal lage.
JOBZONE bemanner fiskeindustrien
Jobzone har lang erfaring innen bemanning og rekruttering, og bistår med eksible løsninger. I forbindelse med sesongsvingninger, prosjekter, ferier, permisjoner, sykefravær og uforutsette situasjoner kan Jobzone bistå med vikarer – enten det gjelder et dagsbehov eller lengre vikariater. Alle våre vikarer er kvalitetssikret gjennom intervjuer, kompetansekartlegging og referanse- sjekking. Mange har vi dessuten lang erfaring med gjennom tidligere oppdrag for oss.
Vi har lang erfaring med leveranser til skeindustrien og kan lage gode bemanningsløsninger for:
Sløyere Filetarbeidere Produksjonsarbeidere
Kontakt oss for en samtale om bemanning:
Odd Ivar Hjellbakk
tlf. 908 30 158
mail: odd.ivar@jobzone.no
Einar Alf Støversteen tlf. 952 46 661
mail: einar@jobzone.no
Gunnar Eilertsen
tlf. 901 91 878
mail: gunnar.eilertsen@jobzone.no
VESTERÅLEN SKREIFESTIVAL 2016 7