Page 23 - Vesterålen skreifestival
P. 23
Ku ur r s s i i u ut t s sø øk k t te e
Er du ung og glad i å lage mat av fisk, har du sjansen til å lære å lage mat av skrei under Vester- ålen Skreifestival.
AV SVEIN-ARNE NILSEN
K
fiskeretter og vin
fi
Det er ekteparet Ruth W. og Leif Holm som invitere voksne som ønsker å lære å lage utsøkte retter av skrei til et kokkekurs på Myre. Leif er utdannet kokk og lærer. Til daglig jobber han som lærer på linjen for restaurant og matfag ved Sortland videregående skole avd. Øksnes på Myre. Sammen med kona Ruth har han også drevet catering og har levert mat til selska- per. Nå ønsker de å lære andre å lage utsøkte retter
av skrei. – Vi har tidligere hatt kokkekurs for barn. Det viste seg å være veldig populært. Vi har senere fått henvendelser fra voksne som også har ønsket å komme på kurs for å lære å lage mat av skrei. Vi har tatt utfordringen og inviterer nå til et slikt kurs her på Myre, sier ekteparet Holm.
Fersk og tørrfisk
De kommer til å lære deltakerne å lage retter av fersk skrei og av tørr sk av skrei. Men med skreien følger det også godt tilbehør som grønnsaker . Det kommer de også til å ha fokus på.- Vi har jo den store fordelen her i Øksnes at vi kan gå inn på et skebruk her i Myre havn og få tak i blodfersk skrei som vi kan lage skeretter av. Det gjør at vi kan tilby den beste kva-
liteten av råsto når vi inviterer til kokkekurs under skrei sket Den fordelen skal av utnytte og kan love
at det er råsto av god kvalitet vi skal lage skeretter av og servere. Kursdeltakerne vil få være med på å lage en femretters middag. Da snakker vi om retter til hverdag og fest.
Tilhørende vin
Hver deltaker får også muligheten til å be med seg en venn som kan få være med å spise av de rettene som skal lages. I tillegg kommer det folk fra Vinmonopo- let som skal fortelle om hvilke viner som passer til
de forskjellige rettene. – Vi vet at det nnes mange viner som passer spesielt godt til skeretter. Nå er
vi så heldige at vi får med oss personer som har mye kunnskap om vin. Det skal gjøre det slik at de som deltar vil lære mer om både skreiretter og viner som passer til. Det er første gang vi arrangerer denne typen kurs for voksne. Vi tror likevel at det skal bli bra og at deltakerne skal være fornøyde når de har fått lære mer som spennende skeretter og viner, sier ekteparet Holm.
Penger han tjente på torsketungeskjæring i tenårene gjorde at Lars Bremnes kunne kjøpe seg en saxofon som han ennå bruker å spille på.
Våre hovedprodukter kommer fra frossen bunn sk sket i Nord-Atlanteren. Vi har et nært samarbeid med Russiske og Norske redere, som er våre hoved- leverandører. Ståle Nilsen Seafood AS er en del av Kangamiut Gruppen, som har sitt hovedkontor i Danmark.
«Vår erfaring og kunnskap gir våre kunder kvalitet. Skal du kjøpe eller selge frossen sk, ser vi fram til et vellykket samarbeid.»
Ståle Nilsen Seafood AS
Storgata 23, postboks 494, 8439 Myre
Telefon: +47 76 11 95 20 Faks: +47 76 11 95 29
E-post: sn@snseafood.no Hjemmeside: www.snseafood.no
VESTERÅLEN SKREIFESTIVAL 2016 23