Page 4 - Sommeravisa 2022
P. 4

4 SOMMERAVISA Torsdag 16. juni 2022 Bladet Vesterålen
  FINT UTEOMRÅDE: Foran huset har Ruth Anne Steffensen og ektemannen laget en solplass der man kan sitte og nyte utsikten.
FOTO: Svein Arne Nilsen
Ruth Anne tilbyr ro og natur
   Ruth Anne Steffen- sen og ektemannen ønsket å bygge hytte, men det endte med at de kjøpte et gammelt murhus i Nyksund. Folk fra inn- og utland kommer for bo her.
Svein Arne Nilsen
sveinarne@blv.no
Ruth Anne Steffensen flyttet fra Øksnes for 40 år siden. Hun har likevel hatt en dragning mot heimkommunen, og har i alle år vært mye heime og be- søkt familien.
Hun og mannen ønsket å bygge hytte et sted mellom Vot- testad og Nyksund. Etter hvert gjorde de om på planene, og kjøpte seg heller et eldre hus på Skåltofta – like før man kom- mer inn til Nyksund.
– Det var egentlig en tilfel- dighet at vi kjøpte dette huset. De som eide det hadde hørt rykter om at vi var på utkikk et- ter ei hyttetomt i dette områ- det. De tok kontakt med oss og lurte på om vi ikke heller ville kjøpe huset.
FANTASTISK UTSIKT: Fra badet i andre etasje kan må man også nyte utsikten.
FOTO: Svein Arne Nilsen Liker å restaurere
– Vi tenkte litt over det, og fant utatdetvareifintomtogetlitt spesielt hus. Ettersom vi begge liker å restaurere hus, slo vi til og nå begynner det å bli slik vi ville ha det, sier Steffensen.
Hun tar oss med fra rom til rom for å vise oss hvor fint det er blitt. De har lagt mye arbeid i huset som snart er 70 år gam- melt. De kjøpte det i 2011 og brukte innleide håndverkere til å gjøre jobben.
De har blant annet satt inn nye, store vinduer i stua med god utsikt mot storhavet og Skogsøya. Det er også god ut-
LYST OG TRIVELIG: Kjøkkenet er stort, lyst og trivelig – med god utsikt
HUS FRA 1954: Hit kommer gjester fra inn- og utland for å bo i kortere og lengre perioder.
FOTO: Svein Arne Nilsen Her kan man nyte solnedgan-
gen og roen.
Andre som kommer hit øn-
sker å oppleve uvær, med vind og regn – eller snø og frost. Og her kan man få begge deler.
– Vi har lagt vekt på at det skal være høy standard og pent både inne og utenfor huset. Vi har fått mange positive tilbake- meldinger fra gjester som er fornøyd med å bo her, sier Ruth Anne.
– Sommersesongen er begynt og vi har leietakere for stort sett hele sommeren, fortelle hun.
 mens man står og lager mat.
sikt fra bad og soverom i andre etasje – som kan gi gjestene gode naturopplevelser selv om de befinner seg innendørs.
– Dette ble jo et stort prosjekt, nesten som å bygge nytt. Vi øn- sket å bevare det opprinnelige huset mest mulig.
Gjester fra hele verden
De leier ut huset både via Airbnb og gjennom andre digi- tale plattformer. De har hatt leietakere fra inn- og utland som har leid for kortere og len- gre perioder. Noen kommer for å oppleve Nord-Norge og Nyk- sund, mens andre kommer for
FOTO: Svein Arne Nilsen
å oppleve vill og vakker natur, samtidig som de kan finne roen her.
– Vi er stolte av å kunne bidra til reiselivsnæringen i Nyk- sund. Vi er imidlertid klar over at et overnattingstilbud alene ikke er nok, og er glade for akti- vitetstilbudene i området og er bevisst på at samarbeid med andre aktører er viktig.
De har hatt gjester fra land som Tyskland, Russland, Bra- sil, England, USA og Australia. Flere av dem kommer tilbake år etter år.
Foran huset er det et fint ute- område, med grønn plen foran.


   2   3   4   5   6