Page 30 - Sommeravisa 2022
P. 30

30 SOMMERAVISA
Torsdag 16. juni 2022
Bladet Vesterålen
  – Mange blir overrasket
I sommer blir det igjen mulighet til å gå opp grusveien til Lihallen, få seg en kaffe og et kake- stykke, nyte utsikten, handle bilder, sitte i lyst- huset og se seg omkring – egentlig overalt.
– Mange blir veldig overrasket over at de kan gå rett inn i vårt private hjem og sette seg ned. Det er det som er cluet og konseptet, at dette ikke er et museum. Men vi øn- sker samtidig å vise fram både kunsten og histori- en i veggene, sier Tove.
Til daglig er kjøkkenet og stuene deres hjem. Når Lihallen Kulturgård er åpen, slik som i sommer, er det fritt fram. Da er rommene konsertarena for brødrene Bremnes, som har vært her flere ganger. Jan Eggum og Min-Ensemblet har spilt her, og de har vært vert- skap for operakonsert. De har også hatt besøk av filmteam fra både Japan og Tsjekkia som ville lage tv-program om stedet.
De åpner litt seinere
enn normalt i sommer, for Tove er en aktiv kunstner og først skal hun gjøre unna ei utstil- ling i Harstad. Den har hun kalt «Lykkens portal» – som også er navnet på portalen av jern som står ved inngangen til galleri- et hennes på Lihallen. For ekteparet symboliserer den nye muligheter som har åpnet seg i livet.
Hans Jørgen lar seg im- ponere over konas store arbeidskapasitet. Produk- sjonen av malerier er stor, og hun har utstillinger flere steder i løpet av et år. Hun har også hatt fle- re store utsmykningsopp- drag, blant annet en hel etasje på det nye pasien- thotellet ved UNN i Tromsø. Men fra 8. juli vil de vie tida si fullt og helt til sommerutstillinga på Lihallen, og de som tar veien opp dit.
– Kjærligheten til dette stedet har holdt seg i alle disse årene. Det nedlagte tuberkulosehjemmet ble virkelig en lykkens portal for oss, smiler Tove til Hans Jørgen.
ATELIERET: Tove jobber fram sommerlige malerier, blant annet inspirert av omgivelsene med utsikt over Sigerfjord.
Stortind er blant landemerkene som går igjen.
FOTO: Inger Merete Elven
 LYKKENS PORTAL: Portalen av jern ved inngangen til Toves galleri symboliserer også nye muligheter. Nå er dagens eiere klar til å selge det store livsprosjektet sitt.
FOTO: Inger Merete Elven
        SORTLAND
Man–Lør: 10–21 • Søn: 12–21
BBQ Whopper
A JUICY BURGER BBQ Long Chicken   28   29   30   31   32