Page 17 - Preview
P. 17

Gratis inngang
Sted: Bua, Steinesjøen (Kart: 10) Arrangør: Bø kystlag
16.00
Planter og betydning i samisk tradisjon
Máret Ravdna Buljo bor i Lødingen. Hun driver med reindrift på Hinnøya sammen med sin familie. De eier og driver også Boazovazzi, hvor de har overnatting, salg av duodji, reinkjøtt og servering.
I dette foredraget vil Máret fortelle om bruken av planter og andre vekster i samisk tradisjon. Opp gjennom tidene har planter og ville vekster vært brukt til mat og medisiner. Men naturen har en åndelig dimensjon og planter kan benyttes i ritualer og være til hjelp for mange ting. Dette vil vi få høre mer om.
Foredraget arrangeres i samarbeid med Økologisk Nord-Norge og Bø kystlag
Inngang: kr 150,–. Gratis for de som er under 18 år
Sted: Bua, Steinesjøen (Kart: 10)
Arrangør: Økologisk Nord-Norge, Bø kystlag og Bø kunst- og kulturstrøm
Reginedagan 2023
Program Fredag 28. juli
17
   13.00–17.00
Bø kystlags familiedag
Tradisjonen tro vil Bø kystlag arrangere Familiedagen under Reginedagan. Som navnet antyder er dette et arrangement både for store og små, ung som gammel. Her kan en få et lite innblikk i vår gamle kystkultur, kanskje lære noe nytt. Fremfor alt er det et velkomment avbrekk i hverdagen i den trivelige atmosfæren som alltid kjennetegner kystlagets aktiviteter.
Her kan du ta deg en rotur på vågen under absolutt trygge forhold, gjerne med kyndig veiledning. Blir seilet heist? Det blir aktiviteter for store som små. Du kan selvsagt vandre rundt i Bø kystlags lokaler, se på mye gammelt utstyr, fra nordlandsbåter til spiker og taustumper.
Rundt kl. 14.00 vil Gøril Karlsen fortelle eventyr.
Kl. 16.00 vil Máret Ravdna Buljo holde et foredrag om «Planter og betydning i samisk tradisjon. Dette foredraget arrangeres i samarbeid med Økologisk Nord-Norge.
Selvsagt vil det bli litt å bite i, også.
Hit kan du komme uten noen forkunnskaper av noe slag, for dette er som sagt en dag som passer til alle, uansett bakgrunn. Du vil sikkert dra herfra noen lærdommer rikere om du så ønsker. Alt vi forventer er at du tar med deg en god porsjon godt humør, og vi kan nesten garantere at det vil du ha med deg også når du går!
     20.00 – dørene opnast 19.30 Quiz på Haugsnes
Grendelaget Godt Haap har også i år gleda av å invitere alle til
quiz med INQUIZISJONEN © ® (Trine og Jarle). Det vert ca. 60 spørsmål om både dette og hint, og me nyttar sjølvsagt audiovisuelle hjelpemidlar! Vi var 75 deltakare i fjor – vi satsar på ny rekord i år, så vær ute i god tid.
Kr 100,– i innsats pr. deltakar - 6 deltakare pr. lag - inga førehandspåmelding
Premiering av dei 3 beste laga
Vi nyttar sjølvsagt både betalingsterminal og VIPPS, men hugs å ta med kontantar til quizen.
Vått og turt traktement av aller beste sort
Sted: Grendehuset på Haugsnes (Kart: 13) Arrangør: GL Godt Haap


   15   16   17   18   19