Page 4 - skreifestival-2018
P. 4
Skal lære barn
å lage fiskepinner under Skreifestivalen
Kokkekurs for barn har vært et fast innslag under Skreifestivalen. I år er det Anette Mäkelä som skal lede kurset og hun skal lære barn å lage fiskepin- ner i ulike varianter .
Svein Arne Nilsen
Under Vesterålen Skreifestival har arran- gøren lagt vekt på å ha ere aktiviteter som passer for barn. Et kokkekurs har stått på programmet de siste årene, og det har vist seg å være populært blant de aller yngste. Denne gangen skal de få lære å lage skepinner i ulike varian- ter med litt taco-preg over seg, og så blir det stekte potetbåter som står på meny- en. – Jeg har vært med på å lage mange
retter av sk, og jeg vet at skeretter er noe barn liker både å lage og spise. Jeg synes at når det er skriefestival må man også bruke skrei som råvare, sier kursle- der Anette Mäkelä. Hun jobber til dag- lig i grunnskolen og underviser i heim- kunnskap. Da har hun erfart at barn liker å være med på matlaging og hun tror at det hun har på menyen under kokkekur- set kan bli veldig bra.
Skal lære å like fisk
I tillegg til at de som er med på kurset skal få lage ksretter, skal de også få lage en dessert av pavlova og fossen blåbær. Kurslederen mener at hun har noen spennende retter som som hun tror vil falle i smak hos unge lovende kokker. Rettene er lett å lage og hun tror de vil like å ha dem som middagsretter. – Det- te er et kokkekurs for barn i alderen 10-
14 år. Målet med kurset er at barn skal få lage litt uvante men enkle retter av sk
4 VESTERÅLEN SKREIFESTIVAL 2018
11:
3
0
–
1
1
:4
5
Pause
Eivind Hellstrøm og Truls Svendsen
PROGRAM - 2018
12:20 – 12:45
13:35 – 13:55
14:00 – 14:20 14:25 – 14:40 14:40 – 14:50
PROGRAM - 2018
Torskeoppdrett – er det mulig å lykkes?
Programleder: Arne Hjeltnes
torsdag 15. februar
10:00 – 10:10 Velkommen PROGRAM - 2018
Historisk og geografisk utvikling, i kvantum og aktivitet - av
P
r
ne Hjeltnes
levendefanget fisk Charles Aas, Råfisklaget
Utvikling av kommersielt fôr til levendefanget torsk
Beate Solvoll, prosjektleder og veterinær, Fiskeriparken AS
Utfordringene med dagens marked
Tone Karstensen, salgsdirektør, Nordic Group
Pause
Debatt
Kjell Børge Freiberg, Stortingsrepresentant (FrP), Cecilie Myrseth, Stortingsrepresentant (AP), Margunn Ebbesen, Stortingsrepresentant (H), Tomas Norvoll, Fylkesrådsleder (AP)
Avslutning for dagen
1
0:
10
–1
0
:20
Å
p
r
o
g
r
11:30 – 11:45
Pause
a
åthen, Ordfører i Øksnes Ko
m
10:20 – 10:40
h
v
i
tfi
sk
5:0
0
–
16
:00
11:50 – 12:20
n
ær
in
g
12:20 – 12:45
Lunsj
Per Sandberg, Fiskeriminister
11:50 – 12:20
Fra rødt tAil h r
n
e
Karlsen, styringsgruppeleder, Arena Torsk og daglig
a
m
l
e
d
100:4:52–011–:3010:H4v0orfor leFvr
a
m
t
id
12:20 – 12:45 Lunsj
nin
go
gV
el
Programleder: Arne Hjeltnes
10:20 – 10:40 Framtidens hvitfisknæring Per Sandberg, Fiskeriminister
10:00 – 10:10 Velkommen
e
r
14:25 – 14:40 Utfordringene med dagens marked
Tone Karstensen, salgsdirektør, Nordic Group
11:50 – 12:20 Fra rødt til hvitt
12:50 – 13:30
Torskeoppdrett – er det mulig å lykkes?
14:40 – 14:50 15:00 – 16:00
Atle MortKenrsiesnt, isaenioJrfohrsnkesr,eNnO,FIdMaAglig leder, LetSea AS og Fredrik Nordøy,
16:00
14:25 – 14:40
Avslutning for dagen
Eivind Hellstrøm og Truls Svendsen
12:50 – 13:30
Torskeoppdrett – er det mulig å lykkes? Atle Mortensen, seniorforsker, NOFIMA
14:40 – 14:50 Pause
15:00 – 16:00 Debatt
13:35 – 13:55
Historisk og geografisk utvikling, i kvantum og aktivitet - av
Pause
daglig leder, Nordøy Sea AS
Debatt
:
A
ko
mm
en
Karianne Bråthen, Ordfører i Øksnes Kommune
10
10:10 – 10:20 Åpning og Velkommen
10
:4
5
–1
1:30
n
:
0
0
–
10
:
1
0
V
e
H
v
o
rfor leve
agring og intensivt oppdrett?
nd
efa
ng
lk
nd
o
m
m
e
st
, lev
end
Arne Karlsen, styringsgruppeleder, Arena Torsk og daglig leder, Gunnar Klo AS
Karianne Bråthen, Ordfører i Øksnes Kommune
10:10 – 10:20 Åpning og Velkommen
FramtidenKsa Fra rødt til hvitt
r
i
n
n
e
B
r
1
m
u
n
e
Per Sandberg, Fiskeriminister
Kristian Johnsen, daglig leder, LetSea AS og Fredrik Nordøy,
daglig leder, Nordøy Sea AS
e
ivt oppdrett?
efa
n
gs
Atle Mortensen, seniorforsker, NOFIMA
levendefang
er, Gunnar Klo AS
Charles Aas, Råfisklaget
11:30 – 11:45 Pause
e
e
tf
isk
v
13:35 – 13:55
14:00 – 14:20 Utvikling av kommersielt fôr til levendefanget torsk
d
it
t
13:35 – 13:55
142:0:02–014–:2102:U4tv5iklingLavuknosmjmersielt fôr til levendefanget torsk
S
e
e
t,
le
n
s
h
v
i
t
f
i
s
Historisk og geografisk utvikling, i kvantum og aktivitet - av
el
ve
nd
Arne Karlsen, styringsgruppeleder, Arena Torsk og daglig
leder, Gunnar Klo AS
16:00
Kristian Johnsen, daglig leder, LetSea AS og Fredrik Nordøy,
l
daglig leder, Nordøy Sea AS
Beate Solvoll, prosjektleder og veterinær, Fiskeriparken AS
Historisk og geografisk utvikling, i kvantum og aktivitet - av
Kjell Børge Freiberg, Stortingsrepresentant (FrP), Cecilie
levendefanget fisk
Myrseth, Stortingsrepresentant (AP), Margunn Ebbesen,
Påmelding: post@ skeriparken.no, merk e-posten med Skreikonferansen 2018.
Må ha med: Navn, e-post, bedrift.
t
Beate Solvoll, prosjektleder og veterinær, Fiskeriparken AS
C
to
rt
in
g
(AP)
n
t
an
t
(
H
)
,
T
om
as Norvoll, Fylkesrådsleder
h
a
r
le
s
s
A
a
s
re
pr
e
,
R
å
fi
s
se
k
l
a
g
Utfordringene med dagens marked
Tone Karstensen, salgsdirektør, Nordic Group
e
l
a
g
r
in
g
og
in
t
e
k
n
æ
r
i
n
g
10:45 – 11:30 Hvorfor levendefangst, levendelagring og intensivt oppdrett?
1
2
:50
–
1
3
:3
0
Torskeoppdrett – er det mulig å lykkes?
skeretter, sier Mäkelä.
ns
PROGRAM - 2018
som også sunne. Samtidig håper jeg at de
Programleder: Arne Hjeltnes
lærer seg å bli glad i å spise sk. Jeg håper
også at når de har vært på kurs og lært å
lag matretter, så skal de være i stand til å
10:00 – 10:10 Velkommen
lage de samme rettene hjemme og serve- re dem for familien. Jeg ser frem til å få
10:10 – 10:20 Åpning og Velkommen
holde kokkekurs under Skreifestivalen,
og jeg tror at også at de som blir med på
kurset skal få lyste10t:i2l0å–p1r0øv:4d0utFnraometiadvenshvitfisknæring
Per Sandberg, Fiskeriminister
det jeg skal lære dem og kanskje andre
10:45 – 11:30 11:30 – 11:45
Hvorfor levendefangst, levendelagring og intensivt oppdrett? Arne Karlsen, styringsgruppeleder, Arena Torsk og daglig leder, Gunnar Klo AS
Pause
Kursleder Anette Mäkelä skal holde
11:50 – 12:20 Fra rødt til hvitt
kokkekurs under Skreifestivalen der
hun skal lære barn å lage fikspinner
av ulike slag.
daglig leder, Nordøy Sea AS Lunsj
ØKSNESHALLEN
Karianne Bråthen, Ordfører i Øksnes Kommune
Kristian Johnsen, daglig leder, LetSea AS og Fredrik Nordøy,
12:50 – 13:30
Atle Mortensen, seniorforsker, NOFIMA
kl. 10:00–16:00