Page 10 - Reginedagan 2019
P. 10

 Reginedagan 2019
19. - 28. juli | side 10
10.00: Oppstart Fykomfei teaterverksted for unge, 9 til 14 år, Kultursalen / Bøhallen
Workshopen ledes av Emilie Mordal og Hjertrud Johnsen Nordgård.
Hjertrud Konstanse Johnsen Nordgård er fra Alsvåg i Øksnes
og jobber som flyktningekonsulent i Øksnes kommune. Hun har vært bosatt på Møkland i Bø siden 2015. Hjertrud har drevet med teater og revy siden barndommen og har hele sitt voksne liv vært engasjert innen amatørteater som kostymemaker, scenograf, regissør og skuespiller. Hun var med å drive barneteateret Nybrottssrekruttan fra 2013 til 2015. Er nå aktiv i Vesterålen teater.
Emilie Mordal er født og oppvokst i Klæbu, utenfor Trondheim, og bor i Oslo. Hun studerte skuespill ved The Royal Conservatoire of Scotland fra 2013-2016. Tidligere har hun gått på forstudium teater og tatt kurs ved The Lee Strasberg Institute i New York og École Jaques Lecoq i Paris. I 2017 startet Emilie, sammen med danser Karoline Bergh Ellingsen, Kompani Morell, og skapte forestillingen "Jenta som mistet navnet sitt". Emilie var med å starte opp teatergruppa Improsinane som hadde forestillinger ved Det Andre Teatret. Nå spiller hun i “Gud Smiler” ved Turnéteatret i Trøndelag.
Instruktørene sier at de ønsker å jobbe med en fysisk tilnærming til karakterene og historien. De vil la deltakerne improvisere fram handling og dialog med utgangspunkt i eventyret.
program: 22. juli
   Påmelding:
Vil du være med å lage teater? Eller kjenner du noen som har lyst til det?
Fykomfei går over fire dager. Oppstart er mandag 22. juli kl. 10.00. Så blir det teaterverksted fra 10.00 til 14.00 hver dag til det hele munner ut i en forestilling for publikum 25. juli kl. 16.00.
Det koster kr 300,- å delta. Da får du enkel lunsj hver dag. Påmelding til telefon 971 04 059 eller e-post: reginedagan@boe.kommune.no
Påmeldingsfrist: 15. juli (ei uke før oppstart)!
Foto av Hjertrud Johnsen Nordgård: Steffen Cornelius Nordgård
Foto: Baard Henriksen
16.00: Bokbad med Mikkel Bugge, i samtale med Ellen Marie Hansteensen på Bø bibliotek
Sortlendingen Mikkel Bugge vender tilbake til sin hjemregion og gir oss et nærmere innblikk i sitt forfatterskap. I fjor ga han ut romanen Du er ny.
«Jeg sa til Joakim at jeg kom til å skjære henne ut om han ikke kjørte meg til fødeavdelinga. Han sto borte ved oppvaskkummen og vaska en kjele, men han snudde seg med det samme og så meg i øynene uten å flakke eller okke seg. Jeg var fem dager på overtid, men egentlig hadde jeg vært på overtid i flere måneder.» Hun blir gravid med en mann hun nettopp har møtt. Han har en rygg som kan tåle mye. Men barnet der inne forskyver alt. I spennet mellom nærhet og desperasjon vokser en ny virkelighet fram. Du er ny skildrer den svimlende, skjøre tida før og etter en fødsel.
Mikkel Bugge debuterte med novellesamlinga Yttersider i 2007. I 2010 utkom hans første roman Gå under jorda. For denne romanen ble han nominert til P2-lytternes romanpris og Ungdommens kritikerpris, og han ble tildelt Havmannprisen i 2011. Flere av novellene hans er oversatt til andre språk. Novellesamlinga Tauet utkom i 2014. For denne ble Bugge nominert til Brageprisen.
Ellen Marie Hansteensen er bosatt på Litløy fyr. Hun har blant annet jobbet som journalist, lærer og biblioteksjef, og har lang erfaring med humanitært arbeid, både for flyktninghjelpen og FN i Midtøsten og Afrika.
Gratis inngang. Kafé
19.00: Filmvisning: Rekonstruksjon Utøya
Seks år etter terrorangrepet kommer fire overlevende fra Utøya sammen i et filmstudio i Nord-Norge. De er sammen med tolv ungdommer som ønsker å forstå og hjelpe. En psykolog er tilstede i hele prosjektet. Sammen i studioet rekonstruerer de overlevende sine minner om hva som skjedde på Utøya. Denne filmen dokumenterer prosessen.
Rekonstruksjon Utøya er en dokumentarfilm om å overleve
– og om å leve videre etter det mest omfattende høyreekstreme terrorangrepet i Europa siden andre verdenskrig. De overlevende Rakel, Mohammed, Jenny og Torje henter fram sine smertefulle minner fordi de er overbevist om at det er viktig for å forstå hva det var som skjedde på Utøya den 22. juli 2011.
Regine Normann var kjent for å ta fram også de vanskelige historiene. Derfor har Reginedagan i samarbeid med Bøhallen Kino, valgt å vise denne filmen, på dagen åtte år etter at terrorangrepet skjedde.
Noen av de medvirkende i filmen vil være tilstede under filmvisningen. Etter visningen blir det samtale med medvirkende og publikum.
Mer info på www.rekonstruksjonutoya.no Filmvisningen er gratis.
      Foto av Emilie Mordal: Emily Read
Pressefoto Rekonstruksjon Utøya




































































   8   9   10   11   12