Page 39 - Bladet Vesterålen 100 år
P. 39

 16 JUBILEUM
Onsdag 17. februar 2021
Bladet Vesterålen
4
Smugler fikk
Julekortet til utlandet
Julekort eller brev som du ønsker skal nå en mottaker i Pakistan eller Kina før julaf- ten, bør sendes med en gang. Til Canada kan det allerede være for sent. Pressesjef Bir- gitte Lund Nakken i Posten Norge maner oss til påpasse- lighet dersom vi sitter med julekort, brev eller pakker som skal til utenlandsk adressat.
Hurtigrutetur for 2005
Johnny Bakken er solist den
19. desember
Sortland Mannskors dirigent og eminente sanger Johnny Bakken skal være solist ved korenes framføring av Julemotett under konserten mandag 19. desem- ber, opplyser arrangørene.
år
1921 – 2021
I september fyller Bladet Vesterålen hundre år. Vi har valgt å markere det med små og store tilbakeblikk og klipp fra avisa, presentert gjennom hele jubileumsåret 2021.
Blanda drops – bilder fra vårt arkiv
TORSDAG 8. DESEMBER 2005
Eidsfjord Pensjonistforening:
bilhjelp av toller
Den svenske smugleren var uheldig og kjørte av veien på det glatte føret. Uflaksen fortsatte da en toller på vei til jobb kom ham til unnset- ning. Svensken hadde 800 li- ter øl og 24 liter vodka i ba- gasjen da han tirsdag for- middag kjørte av veien ved Rønningsmoen i Kongsving- er, melder NRK. En forbi- passerende stanset for å hjel- pe bilen opp på veien igjen. Den gode hjelperen viste seg imidlertid å være en toller på vei til jobb, og da han oppda- get de ulovlige varene bar det rett til tollvesenet.
Navnedager
Marlene, Marion og Morgan har navnedag torsdag. Vi gratulerer!
Eidsfjord pensjonistforening tok sommertur til Bergen.
flott båt. På hjemturen var vi innnom Geirangerfjorden.
Annenhver tysker
– Vi håper det kommer like mye folk som i fjor, sier Jorunn Sundberg, og ønsker alle vel- kommen til lysmesse i Nyksund på fredag.
besatt av rengjøring
Annenhver tysker har støv på hjernen. Ifølge en fersk meningsmåling sier 55 pro- sent av kvinnene at de er be- satt av tanken på orden og renslighet i hjemmet, mens 43 prosent av mennene med- gir det samme. Bare en tre- del av de spurte av begge kjønn ser på støvsuging og annet renhold som et nød- vendig onde.
Nå er skreien
Alsvågbussen
Oslo fostret på 80- og 90-tallet en ny bølge kriminelle. De var mer voldelige, mer internasjona- le og langt farligere enn hoved- staden tidligere hadde sett. Nor- ske heroinbaroner fløy i tottene på innvandrergjenger som øn- sket en større del av kaka. En kamp der det skulle flyte mye blod før forholdene stabiliserte seg.
til å stole på
Avdelingsleder Frank Karl- sen i Nordtrafikk avviser at morgenbussen gjennom Als- våg ikke skal være til å stole på. Den har ruta si fem på halv åtte fra Alsvåg sentrum, og da må en ikke gå og tro at den skal gå fem over halv. – En må i det minste sette seg inn i rutene før en kritiserer, sier Karlsen. Han har full til- tro til sjåførene som kjører denne strekningen og mener at de er hundre prosent påli- telige.
LØDINGEN: Om tiden før jul ikke akkurat kan måle seg med selve julaften skjer det ofte morsomme og spennende ting i adventstiden. I Lødingen fikk ungene i Skoleveien og Lødingen barnehage besøk av en hel nissefamilie forleden. Nissene dukket opp ved foten av Bufjel- let, hvor de i lengere tid viste seg for ungene. At det enda er en god stund til jul gjorde sitt til at nissene ikke hadde med seg noen gaver til barna. At det var ekte nisser som var på besøk i Lødingen er helt sikkert. Som ordentlige nisser flest var de svært sky av seg, og lot ikke ungene komme for nærme. Spillopper og gjøglerier vartet de imidlertid opp med, til stor glede for ungene i de to barnehagene på tettstedet. (Foto: Privat)
Midt oppi dette vokser de tre vennene Wasim, Riaz og Muna- war opp. De er alle barn av pa- kistanske innvandrere. De føler seg norske og forventer den samme respekt som nordmenn får. Men med deres ressurssvake bakgrunn er det langt fram til en akseptabel jobb og god lønn. De velger heller snarveien til status via gjengen East Side Crew som er ledet av den skruppelløse Sa- diq og broren hans Khalid.
Hundehold skal
Vi reiste med «Midnatsol», en flott båt og en koselig betje- ning som gjorde turen ekstra fin for oss.
ØKSNES: For andre år på rad inviterer Bedehuskapellets Ven- ner til lysmesse i Nyksund, fre- dag 9. desember.
reguleres i Sortland
Vi fikk se mye flott natur og været var helt utrolig fint. Sola skinte og sjøen lå speilblank på det meste av turen. Vi ankom Bergen 20. mai, og reiste tilbake den 21. med «Polarlys», også en
Vi hadde mye moro, og jeg tror de fleste syntes at vi hadde en fin sommertur.
– Vi ble veldig imponert over at så mange stilte i fjor, sier le- der for interimstyret, Jorunn Sundberg, til Bladet Vesterålen.
Formannskapet i Sortland ber administrasjonen sette i gang arbeidet med å lage en lokal forskrift for hundehold i kommunen. Bakgrunnen er at det er vedtatt en ny hunde- lov som gir kommunene myndighet til å regulere båndtvang, antall hunder i en husholdning og regulere hundeholdet i forhold til ro og orden på steder som sko- ler, parker og gravlunder.
Ref. Nissebesøk i Lødingen
Derfor vil det også i år bli tent lysfakler gjennom Nyksund. De vil lede opp til kapellet, der sog- neprest Sam Tore Bamle vil hol- de en liten andakt, og deler av Victoriakoret vil synge.
på tur fra nord
Sortland kino
Tirsdag klokka 12.30 på Mu- legga; folkene på garnbåten «Mjosund» får 1000 kilo i snitt på lenka. – Årets første skrei er 3–4 kilo og i god kondisjon. Det sier skipper Steinar Helge Uteng på den 24 meter store båten som lig- ger 30 sjømil, eller fire ti- mers gange ut fra Senja- hopen. Mannskapet har til- sammen sju lenker ute i havet, og drar nattstått bruk fra 110–200 favners dyp, skriver Lofotposten.
Fikk ikke stemme
På Stortingets internettside fortelles det at Stortinget 9. desember 1903 enstemmig forkastet et forslag om å inn- føre allmenn stemmerett for kvinner. For ordens skyld legger vi til at dette siden skal være endret.
Izzat
Vi var 14 stykker som reiste fra Sortland den 17. mai i et strå- lende vær. Da vi ankom Stok- marknes var det danseoppvis- ning på kaia. Det var flott å se på, de var kjempeflinke.
I Bergen var noen og så på byen, mens noen ble på hotellet. Noen besøkte kjente som kom og hentet dem, og ti personer ble buden på middag til en dame som en fra foreninga er onkel til, det var en utrolig opplevelse. Tenk å be ti personer, bare frem- mede, og ta på seg så mye arbeid – det er nesten ikke til å tro.
Lysmesse
Spennende førjulstid
i Nyksund
Kaffe og litt å bite i blir det også.
Avisside fra 8. desember 2005


   37   38   39   40   41